Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Stöttecenter öppnar upp för besök igen

På måndag den 24 maj öppnar Stöttecenter åter upp för besökare – men i begränsad form. För att kunna bedriva verksamheten på ett säkert och tryggt sätt för både besökare och personal, kommer Stöttecenter att erbjuda bokade besök för högst tre besökare åt gången.

Besök ska bokas

De bokningsbara besöken varar i 90 minuter och startar varje jämn timme, hela dygnet. Det finns möjlighet för drop-in-besök när det inte är fullbokat.

 

- Jag tror att det är många därute som känner att de behöver prata med någon. Men steget till att be om hjälp är ibland väldigt långt. Vi vill minska det där steget. Ibland behövs det bara ett samtal med någon som lyssnar för att bryta det dåliga måendet. Stöttecenter kan vara den kontakten. Kan inte vi hjälpa till, är vi en vägvisare till rätt hjälp, säger Tefik Agusi, samordnare på Stöttecenter.


Fler samtal under pandemin

I slutet av 2019 firade den välbesökta verksamheten tioårsjubileum. Bara några månader senare satte pandemin stopp för fysiska besök. Sedan dess har telefonerna gått varma.


- Antalet samtal har ökat under pandemin. För en del har pandemin varit jättetuff och behovet av stöd är stort. Därför känns det viktigt att öppna upp igen, säger Tefik Agusi, samordnare på Stöttecenter.


Trygghet dygnet runt

Nu kommer återigen den populära gungstolen med rogivande musik att vara tillgänglig för dig som önskar en vilsam stund. Det finns också möjlighet att boka ett rum för övernattning – ett så kallat sviktrum – efter att du gör en bedömning tillsammans med personalen.


Unik verksamhet

Stöttecenter är den enda verksamheten av sitt slag i Sverige. Med avstamp i det medmänskliga samtalet försöker man bryta det dåliga måendet och tabut kring att prata om psykisk ohälsa. Verksamheten är öppen dygnet runt för dig över 18 år som bor i Hässleholms kommun. Ingen remiss eller annat beslut behövs för att besöka verksamheten. Eftersom inga journaler förs kan du vara helt anonym.

 

Kontakta Stöttecenter

Stöttecenter nås dygnet runt på 0451-26 70 12 och besöksadress är Första avenyen 9.

Mer information