Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Rullande fritidsgård med Ung Fritid i sommar

Under veckorna 24, 25 och 29-31 kommer Ung Fritids mobila verksamhet – en rullande fritidsgård i form av en husbil – pendla runt mellan kommunens stationsorter. Detta betyder att du som inte har någon fast fritidsgård nära dig kommer ha möjligheten att delta i fritidsaktiviteter i sommar. - Det är ett nytt sätt att tänka på och ger oss möjlighet att utveckla vår verksamhet. Det är jättekul att kommunen vågar och vill satsa på det här för de ungas skull, säger Paula Jansson, fritidsledare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Anpassade fritidsaktiviteter utomhus

Aktiviteter såsom bollsporter, kortspel, pyssel och korvgrillning arrangeras för dig som kommer och besöker den mobila verksamheten. På grund av pandemin och de restriktioner och allmänna råd som finns kommer du som besökare inte kunna gå in i husbilen. Istället kommer ett uppbyggt tält finnas på plats och alla fritidsaktiviteter kommer att ske utomhus.


Håll utkik på sociala medier

Husbilen kommer att pendla mellan Hässleholms centrum och grannorterna Vinslöv, Bjärnum, Vittsjö, Sösdala, Tyringe och Hästveda. För att hålla koll på vilken dag i sommar som den rullande fritidsgården är nära dig följer du enklast husbilens resa via @ungfritidhlm på Instagram.

Ung Fritid på Instagram Länk till annan webbplats.


Den mobila verksamheten

Ung Fritids mobila verksamhet är ett koncept som funnits sedan hösten 2020. Syftet med den mobila verksamheten är att göra det mer lättillgängligt för ungdomar att delta i fritidsaktiviteter och på så sätt kunna nå ut till ungdomar som inte har en fast fritidsgård att gå till vanligtvis. Målning och utsmyckning av husbilen blev färdig under våren.


Kontakt

Paula Jansson
Fritidsledare, kultur- och fritidsförvaltningen

Paula e-post


Markus Jensen
Verksamhetschef, kultur- och fritidsförvaltningen
Markus e-post

Ung Fritids mobila verksamhet