Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Hästveda skola städar byn inför Valborgshelgen

Elever på Hästveda skola begav sig ut på byn med kartor och soppåsar. Skräpplockardagen handlar om att lära sig om hållbarhet och hur vi på ett bra sätt kan ta hand om vår miljö.

—Tanken är att det ska bli rent och fint inför Valborg i hela Hästveda, säger skolans rektor Kristina Liljeström.

 

Men att plocka skräp är bara en del av arbetet, klasserna har före städdagen undervisats om varför det är viktigt att ta hand om våra sopor på ett bra sätt och allt upplockat skräp kommer att sorteras av eleverna på skolgården. Allt utgår från avfallstrappan som visar hur och varför vi ska sortera upp soporna innan vi kastar dem.

 

—Vi har i klasserna pratat extra mycket om det avfall som ställer till mest problem i världen, nämligen plasten. Endast 9 % återvinns och den största delen hamnar till sist i våra hav. Det finns inte längre någon plats på vår planet som är plastfri, inte ens de djupaste hav, berättar Camilla Lindoff, lärare.

 

Under dagen går eleverna också tipspromenad med sopfrågor och äter lunch utomhus tillsammans. Som avslutning på dagen kommer klasserna att mötas i en sopstafett och då gäller det att kunna använda sig av den kunskap man har och att dessutom kunna springa fort!