Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Earth Hour - släck för vår enda planet!

På lördag är det dags för världens största miljömanifestation. Earth Hour är en symbolisk handling för klimatet, där vi tillsammans släcker ned en timme mellan 20.30-21.30. I vår kommun släcker Hässleholm Miljö ackumulatortanken på lördag kväll.

Tack för att du är med!

Earth Hour har vuxit och blivit så mycket mer än att släcka lamporna en timme. Earth Hour är idag en rörelse som engagerar miljontals hushåll, städer och företag världen över. I Hässleholm släcks den stora ackumulatortanken på industriområdet vid Läreda ned som en symbolisk handling.


- Earth Hour ger hopp och påminner om att det lilla du och jag gör kan påverka och göra skillnad. Om vi alla gör samma sak och hjälps åt kan vi åstadkomma stora förändringar. Vi är såklart med! säger Sven Carlsson, VD på Hässleholm Miljö.


- Det här är ett sätt att visa att vi måste vara rädda om varandra och vår planet. Alla kan bidra, liten som stor. Tillsammans kan vi göra framtiden lite bättre. Tack för att du är med och släcker! säger Bengt-Arne Persson, kommundirektör.

 

En nedsläckt ackumulatortank. Hässleholm Miljös logotyp syns på tanken.

Hässleholm Miljö släcker ned ackumulatortanken under Earth Hour. Foto: Exakta Creative.

Det här kan du göra

Du kan göra stor skillnad för planeten genom små och stora förändringar i din vardag. När klimatförändringarna fortsätter att öka och den biologiska mångfalden drastiskt dalar, måste vi sätta fokus på att prioritera och ta hand om vårt enda hem – planeten.

De val som just du gör spelar roll. Det behöver inte vara svårt, dyrt eller tidskrävande att börja leva mer hållbart. Du kan till och med spara pengar och få positiva hälsovinster genom att minska din miljöpåverkan.


För att det ska vara ”lätt att göra rätt” har Världsnaturfonden, WWF, samlat 50 små och stora förändringar som du kan göra för vår enda planet.

Du hittar förslagen på WWF:s webbsida.

50 förändringar för klimatet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


- Vi behöver alla fundera på hur vi kan leva mer hållbart. Vi kan påverka och värna om vår framtid genom att göra kloka val här och nu, säger Torbjörn Håkansson, chef på miljöavdelningen i Hässleholms kommun.


Ekologiskt fotavtryck

För att visa hur stor påverkan vi har på vår planet pratar man om ekologiska fotavtryck. Det är ett mått på den mängd resurser som du som enskild person förbrukar. Måttet visas som den yta som behövs för att producera de resurser vi använder, och för att kunna göra oss av med avfallet. Om hela världens befolkning hade samma levnadsstandard som oss i Sverige, skulle vi behöva cirka fyra jordklot för att ha tillräckligt med resurser.


Hur hållbar är din livsstil? Testa den i WWF:s klimatkalkylator.

WWF:s klimatkalkylator Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Tack för att du släcker ned!