Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Två nya Erasmus-ackrediteringar beviljade

Under februari beviljades inte bara en utan två Erasmus-ackrediteringar i nordöstra Skåne. Ekbackeskolan i Osby och EU-kontor Skåne Nordost kommer att öka de internationella möjligheterna för elever och personal genom utlandspraktik och kompetensutveckling.

Vad innebär en Erasmus-ackreditering?

En Erasmus-ackreditering kan ses som en typ av "Erasmusmedlemskap" för organisationer. En ackreditering innebär att organisationen kommer att ha en förenklad ansökan för EU-finansiering via UHR (Universitets- och högskolerådet) för utlandspraktik och kompetensutveckling för både studerande och personal.


Ekbackeskolans ackreditering gäller för APL (arbetsplatsförlagt lärande) på samtliga yrkesprogram, samt kompetensutveckling för personalen. Tidigare har skolan arbetat med projekt i tvåårsperioder, men kommer nu tack vare nya programperioden och ackrediteringen ha möjligheten att vidareutveckla projekt och skapa nya och djupare kontakter med organisationer inom EU.


EU-kontorets ackreditering gäller yrkeshögskoleutbildningarna inom Skåne Nordost-samarbetet: Hässleholm, Kristianstad, Markaryd, Olofström, Osby och Östra Göinge. Ackrediteringen kommer att möjliggöra för personal att delta i europeiska kurser och konferenser, och för både personal och studerande att praktisera i andra europeiska länder.

- Nu ökar vi kompetensen och attraktiviteten i våra kommuner. Våra lärare och elever på YH-utbildningarna kommer genom vår Erasmus+ ackreditering erbjudas praktik och kompetensutveckling i andra EU-länder när pandemin är över, säger Maria Lindblad, EU-koordinator på EU-kontor Skåne Nordost.

Lansering av nya Erasmus+

Erasmus-ackreditering är en nyhet inför programperioden 2021-2027, och den 19 mars bjuder MUCF och UHR in till en digital lansering av det nya Erasmus+programmet. Under evenemanget kommer vi bland annat att få lyssna på utbildningsminister Anna Ekström och EU-kommissionär Mariya Gabriel. På MUCF:s hemsida kan du anmäla dig till evenemanget. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

Vid generella frågor om Erasmus +, kontakta Amanda Lindblad på Europa Direkt Hässleholm.

Telefon: 0451-26 82 47. E-post till Amanda

 

Vid specifika frågor om Erasmus-ackrediteringen, kontakta Maria Lindblad på EU-kontor Skåne Nordost.

Telefon: 0709-81 82 48. E-post till Maria