Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Coronaanpassade fritidsaktiviteter för gymnasieungdomar

Markan, Mötesplats Ljungdala och våra fritidsgårdar öppnar från och med vecka 9 upp för dig som är född 2002 och senare. Beslutet att öppna för gymnasieungdomar grundar sig på regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendation.

Följer rekommendationerna

Alla aktiviteter kommer att vara anpassade för att minska smittspridning och trängsel. Verksamheterna följer de allmänna råden och föreskrifterna. Respektive verksamhet har en maxgräns för antalet deltagare. Personalen kan minska antalet efter verksamhetens behov och aktiviteter för att skydda både besökare och personal från smitta.


Rullande fritidsgård och digitala aktiviteter

I samband med utökningen satsar verksamheterna på ett nytt koncept med en mobil husbil som agerar rullande fritidsgård, med start i Hästveda. För den som hellre är med på aktiviteter på distans finns fortsatt digitala aktiviteter.


För dig som hellre vill delta på distans fortsätter verksamheterna med sina digitala aktiviteter. Följ hashtaggen #ungihässleholm eller respektive verksamhets sociala medier för uppdatering av nyheter, öppettider och aktuella aktiviteter.


Markans Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Markans Facebook Länk till annan webbplats.


Mötesplats Ljungdalas Instagram Länk till annan webbplats.

Mötesplats Ljungdalas Facebook Länk till annan webbplats.


UngFritidHLM Instagram Länk till annan webbplats.

UG Sösdalas Instagram Länk till annan webbplats.

Gården Hästvedas Instagram Länk till annan webbplats.


Redan öppet för unga födda 2005 och senare

För unga födda 2005 och senare har fritidsaktiviteterna varit igång i begränsade och anpassade former sedan den 8 februari. Enligt regeringens beslut bör aktiviteter för unga vara igång så mycket som möjligt, förutsatt att aktiviteterna följer de allmänna råden och föreskrifterna. Anledningen till att aktiviteterna bör vara igång är fördelarna för barn och ungas välmående.


Beslutet kan komma att ändras utifrån regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.