Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

 • Ingen giltig användare vald.
 • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Aktuell lägesbild vecka 6

Våra verksamheter är påverkade av coronaviruset på olika sätt. Här kommer en sammanfattad bild av läget i Hässleholms kommun.

Omsorgsförvaltningen

 • Antalet fall av covid-19 har minskat betydligt inom omsorgsförvaltningens verksamheter. På våra äldreboenden har vi i nuläget en boende med konstaterad covid-19. Varje vardag klockan 14 uppdateras antalet smittade på hassleholm.se
  Aktuellt läge inom vård och omsorg
 • Den här veckan får de som bor på våra särskilda boenden sin andra dos vaccin.
 • Inom hemtjänsten har alla områden förutom Tyringe, Vittsjö, Bjärnum samt Väster i Hässleholm fått sin första vaccindos. Anledningen till att brukare i dessa områden inte har kunnat vaccineras är brist på vaccin och försenade leveranser.
 • Medarbetarna inom omsorgsförvaltningen använder visir tillsammans med munskydd och övrig skyddsutrustning i allt omvårdnadsarbete. I allt vårdnära arbete hos alla vårdtagare använder medarbetarna full skyddsutrustning; munskydd, visir, förkläde och handskar. Det är mycket viktigt att de basala hygienrutinerna följs för att undvika smittspridning.

 

Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Kultur- och fritidsförvaltningen

 • Barn och unga födda 2002 eller senare ska ha möjlighet att idrotta och ha fritids- och kulturaktiviteter. Därför har kultur- och fritidsförvaltningen öppnat bokning av lokaler och anläggningar för föreningar från och med den 8 februari. Förutsättningen är att föreningarna följer de allmänna råden.
 • Markan, Mötesplats Ljungdala och kommunens fritidsgårdar har öppnat upp fritidsverksamheten i begränsad och anpassad form från och med måndagen den 8 februari. Verksamheterna är öppna för barn och unga födda 2005 eller senare. Aktiviteterna är i mindre grupper. För ungdomar födda 2002 eller senare öppnar verksamheterna tidigast efter sportlovet.
  Lättnader i fritidsaktiviteter för gymnasieungdomar

 

Arbetsmarknadsförvaltningen

 • All vuxenutbildning sker på distans till och med den 19 februari. Beslutet kommer eventuellt förlängas till och med vecka 9.


Hässleholms kommun följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Skåne.