Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Fritidsaktiviteter för gymnasieungdomar

Regeringen meddelade under gårdagen att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för ungdomar i gymnasieåldern, födda 2002 och senare, ska kunna hålla öppet. Därför öppnas bokningen av lokaler och anläggningar för organiserad föreningsverksamhet riktad till ungdomar i gymnasieåldern från och med den 8/2. Detta förutsatt att de allmänna råden efterföljs.

Lättade restriktioner

Liksom verksamheter för yngre barn undantas nu gymnasieungdomar från rekommendationen om att hålla icke-nödvändiga verksamheter i kommunens regi stängda.

 

Från och med måndagen den 8/2 är det alltså möjligt för föreningar att boka kommunens lokaler och anläggningar för att bedriva verksamhet även för ungdomar i gymnasieåldern, födda 2002 och senare.

 

Detta gäller

  • Ingen bokning kommer att ske per automatik utan föreningarna ska kontakta lokalbokningen via e-post (Lokalbokning.fritid@hassleholm.se) för att boka.
  • Föreningen ansvarar för att de allmänna råden för minskad smittspridning efterföljs. Respektive förbunds regler gäller.
  • Anläggningar och lokaler är fortsatt stängda för allmänheten och bokningar från allmänheten tas ej emot.

 

Markan, Mötesplats Ljungdala och fritidsgårdarna öppnar

Markan, Mötesplats Ljungdala och kommunens fritidsgårdar öppnar upp fritidsverksamheten i begränsad och anpassad form från och med måndagen den 8/2.

 

Verksamheterna kommer att till en början endast öppna för den yngre målgruppen, barn och unga födda 2005 eller senare och aktiviteterna genomförs i mindre grupper för att det ska vara smittsäkert.

 

Tidigast efter sportlovet väntas verksamheterna även kunna öppna för den äldre målgruppen, ungdomar födda 2002 och senare.