Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen

Maria Eneqvist blir ny förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Hässleholms kommun från och med den 14 juni 2021. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott idag.

En tillgång för skolan

- Vi ser fram emot att Maria Eneqvist ska fortsätta att driva skolans utveckling tillsammans med medarbetarna. Med gedigen kunskap om skolutveckling, många års erfarenhet av olika chefsroller tillsammans med ett strategiskt och kommunikativt ledarskap, kommer Maria Eneqvist att vara en tillgång för en skola där alla ska få bli sitt bästa, säger kommundirektör Bengt-Arne Persson.

Porträttbild Maria Eneqvist förvaltningschef barn och utbildningsförvaltningen

Maria Eneqvist. Foto: Skolfoto

Maria Eneqvist arbetar idag som strategisk rektor för Sveriges största högstadium i Nyköpings kommun. Hon har dessutom erfarenhet från arbete både på divisions- och kommunlednings-nivå. Hon har bland annat under en period varit tillförordnad skolchef för årskurs 7-9 samt lett arbetsmarknadsenheten och vuxenutbildningen i Gnesta kommun. Maria har också arbetat som enhetschef inom Migrationsverket. Hon har under många år varit VD, ägare och rektor för en fristående skola.


Känna framtidshopp

- Det är ett viktigt uppdrag att skapa förutsättningar för barns, ungdomars och vuxnas lärande. Alla ska känna att det finns framtidshopp. Frågor kring mångfald och integration ligger mig varmt om hjärtat. Mina förväntningar på uppdraget är att tillsammans med andra fortsätta utveckla verksamheterna och vara delaktig i att skapa kvalitet som syns, dels i barn- och utbildningsförvaltningen, dels i kommunen i stort. Det ska också bli riktigt spännande att lära känna Skåne och Hässleholm ordentligt, säger Maria Eneqvist.


Nuvarande förvaltningschef Rolf Bengtsson går i pension med sista arbetsdag den 28 maj.