Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Europa Direkts nya praktikant Matilda Nilsson Åkö

I måndags hälsade vi på Europa Direkt Hässleholm vår nya praktikant välkommen! Matilda ska vara med oss under hela vårterminen, och vi har ställt några frågor för att lära känna henne bättre.

Matilda Nilsson Åkö

Viktigt att kommunicera vad EU gör på riktigt

Hej Matilda! Du studerar nu ditt sista år på programmet Europastudier vid Linnéuniversitetet i Växjö och har precis börjat som praktikant på Europa Direkt Hässleholm. Hur känns det?⁠

– Det känns fantastiskt att äntligen vara igång, även om det mesta av arbetet nu sker digitalt har alla lyckats välkomna mig på ett bra sätt för möjliggöra för en givande termin tillsammans. Jag är väldigt tacksam för att det går att genomföra trots rådande omständigheter.

Varför valde du att söka praktik på Europa Direkt?

– Jag valde att söka praktik på Europa Direkt för att jag tycker att arbetet att kommunicera vad EU gör på riktigt är så otroligt viktigt. EU kan uppfattas som en komplicerad institution långt borta, men som trots detta påverkar vad som händer på lokal nivå här i Sverige. Därför är det så otroligt viktigt att alla invånare vet hur de kan påverka samt använda möjligheterna och informationen som EU erbjuder. Vilket är precis vad Europa Direkt strävar efter att förmedla till allmänheten!

Vad tycker du är det bästa med EU?

– Jag fascineras dagligen över det faktum att EU startades som ett demokratiskt fredsprojekt i krigstider men som idag har växt till att bli en organisation som gör så otroligt mycket på olika nivåer och policy-områden för oss medborgare. Det bästa som skapats ur detta tycker jag är att det gränsöverskridande samarbetet idag möjliggör en mer utbredd hållbar utveckling i och med informationsutbytet mellan medlemsländerna.

Tack Matilda, vi är glada att ha dig här och ser fram emot en spännande vår tillsammans!