Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Påverka EU i Skåne

Europa står inför stora utmaningar med klimatförändringar, hot mot demokratin och coronapandemins konsekvenser. Hur kan du påverka EU:s politik och engagera andra i dina hjärtefrågor? Välkommen att delta i en digital inspirationsträff den 10 februari!

Digital inspirationsträff om EU-engagemang

Björn Kjellström, Europaparlamentets kontor i Sverige, inleder seminariet med att förklara hur EU fungerar, vilka brännande politiska frågor som just nu förhandlas om i EU och berättar om nätverket ”Tillsammans i Europa”.


Du får sedan möta Per Grankvist som ansvarar för Vvv.Politik - Sveriges största renodlade politik-konto på Instagram som fick sitt genombrott i samband med förra valet. Per berättar om sina erfarenheter av sociala medier och resan från noll till 20 000 följare på hundra dagar och miljontals visningar i veckan. Sociala medier är perfekta verktyg för att engagera andra och Per kommer att ge dig sina bästa tips.


Alla unga i EU har rätt att komma till tals i frågor som rör dem. Elsie Gisslegård är en av Sveriges två unga EU-representanter. På uppdrag av LSU (Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer) ska hon samla in och framföra ungas åsikter till EU. Dessa synpunkter blir sedan till rekommendationer för verklig politik i EU. Utöver sitt uppdrag studerar Elsie statsvetenskap i Amsterdam och är sedan tidigare även ledamot i Europeiska ungdomsparlamentet.


Hur deltar jag?

Datum och tid: Onsdag 10 februari kl. 17:00-18:10

Plats: Zoom
Anmälan: Anmälan görs på Europaparlamentets hemsida tillsammmansieuropa.eu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt: Vid frågor om evenemanget kontakta Amanda Lindblad, Europa Direkt Hässleholm, via e-post eller telefon: 0451-26 82 47.

 

Evenemanget är helt kostnadsfritt och öppet för alla som är intresserade av att lära sig mer om aktuella EU-frågor, EU:s ungdomspolitik och hur man främjar engagemang.


Arrangörer

Evenemanget arrangeras av Europa Direkt Hässleholm, Europa Direkt Skåne Nordväst och Europaparlamentets nätverk ”Tillsammans i Europa”.