Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Elever med långt till skolan kan hämta frysta matlådor

Barn- och utbildningsförvaltningen har nu beslutat att erbjuda frysta matlådor till de elever som har svårt att ta sig till skolan och hämta matlåda mitt på dagen.

De elever i årskurs 7-9 som nu har fjärr- och distansundervisning på högstadiet har rätt att få näringsrik mat i skolan varje dag. I fredags informerade vi om att eleverna kan hämta matlådor i skolan varje dag 12-24 januari. Alla elever har inte möjlighet att hämta matlåda i skolan varje dag och framförallt elever med långt till skolan fick svårt att hämta matlådan. Nu har vi hittat en lösning vi hoppas ska fungera för fler.


Elever som inte har möjlighet att hämta nylagad mat varje dag kan från och med nästa vecka, 18-22 januari, hämta frysta matlådor för en hel vecka. Erbjudandet är i första hand till för de som har svårt att ta sig till skolan för att hämta varm mat på dagtid.

Det finns självklart mycket olika förutsättningar för elever att nyttja erbjudandet, på grund av avstånd till de skolor där det går att hämta matlådan. Vi har därför så snabbt som möjligt arbetat med att komplettera med ytterligare möjlighet att hämta matlåda, berättar Rolf Bengtsson, förvaltningschef.

Erbjudandet gäller alla elever folkbokförda i kommunen

Elever som är folkbokförda i Hässleholms kommun, går i årskurs 7-9 och har fjärr och distansundervisning kan beställa matlåda. Det betyder att även om du går i kommunal eller fristående skola i annan kommun kan du beställa matlåda. Elever som går i fristående skola i Hässleholms kommun (Internationella engelska skola eller Thoren framtid grundskola) är erbjudna mat genom respektive skolas försorg.


Så beställer du mat till dig eller ditt barn

Beställ frysta matlådor senast den 18 januari klockan 7.00 för att hämta den 18 januari mellan 14.00-17.00.

Läs mer om hur du i åk 7-9 beställer matlåda, både nylagad och frysta matlådor.


Maten avhämtas i matserveringen på Hässleholms tekniska skola, måndagen 18 januari, mellan kl 14-17. Endast en person per elev går in genom entrén till matserveringen. Tänk på att hålla avstånd om det blir köbildning. Matserveringen nås enklast via Järnvägsgatan in på Rundelsgatan.

Det är svårt att beräkna hur många som kommer att nyttja erbjudandet. Om det blir väldigt många beställningar kan vi komma att behöva lämna ut matlådor även på tisdagen. Om det blir så kommer det tydligt framgå på hemsidan vid informationen om hur man beställer, säger Per Swärd, kostsamordnare.

Om beslut tas om att förlänga fjärr- eller distansundervisning efter 24 januari återkommer vi med ny information om hur mat kan beställas.