Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Biblioteken öppnar upp viss verksamhet

Våra bibliotek öppnar vissa delar av sina verksamheter från och med måndagen den 4 januari. – Vi erbjuder en del av vår verksamhet digitalt, samtidigt som det åter blir möjligt att hämta bokade böcker och utskrifter, berättar bibliotekschef Anette Möjberg.

Take away

Det är alltså bara vissa delar av verksamheten som öppnar upp, allt för att bidra till en minskad smittspridning. Du kan ringa biblioteken för rådgivning och boktips. Du kan också boka böcker och hämta dem, så kallad take away.


Bibliotekspersonalen packar då en bokkasse efter dina önskemål som du kan hämta på valfritt bibliotek när det passar dig. Lånetiden är åtta veckor. Kontakta respektive bibliotek för att göra din beställning. Take away gäller även barnböcker.


Kontakta stadsbiblioteket 0451-267114 eller respektive biblioteksfilial för att göra din beställning.

E-post till stadsbiblioteket

Våra bibliotek


När det gäller utskrifter kan du få hjälp med det via Snokabibliotek.

Snokabibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Felaktig nedstängning

Folkhälsomyndigheten och regeringen har backat från rekommendationen om att bibliotek ska vara stängda, eftersom bibliotekslagen kräver att bibliotekens verksamhet ska vara tillgängliga för alla. Hässleholms kommun har dialog med Sveriges kommuner och regioner, SKR, för att se om ytterligare förändringar i verksamheten behöver göras efter den 4 januari för att uppfylla bibliotekslagen.