Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Aktuellt om coronasituationen

Vi har en annorlunda jul i år, och vi måste alla fortsätta att göra uppoffringar för att sätta stopp för smittspridningen. Vi sammanfattar nuläget:

Stark avrådan för besök på äldreboenden

För att minska risken för smittspridning är det fortsatt en stark avrådan för besök på äldreboenden. Det gäller även en stark avrådan för att boende åker hem till anhöriga. Trots avrådan kan det finnas särskilda skäl att göra ett besök på något av kommunens äldreboenden, till exempel om en närstående befinner sig i livets slutskede eller av andra ömmande skäl. Personalen är också behjälplig med att ordna digitala möten. Om du har några frågor, kontakta enhetschefen för det aktuella boendet för att hitta en lösning.


Bibliotek

Biblioteken är stängda för fysiska besök sedan tidigare, och fram till den 24 januari pausas även annan service som take away, hemkörning och kopiering.


Idrottsanläggningar

Simhallar, ishallar och idrottshallar är stänga för både allmänhet och föreningar fram till och med den 24 januari. Utomhusanläggningarna är öppna som vanligt.


Distansundervisning och inställt öppet hus i gymnasieskolan

Gymnasieskolorna har distansundervisning fram till och med den 24 januari. Öppet hus som skulle genomförts i januari ställs in. Även den så kallade skuggningen i gymnasieskolan ställs in fram till den 15 februari.


Nationella prov

Vårens nationella prov är inställda för alla årskurser, med undantag för grundskolans årskurs tre.


Krisledningsstaben aktiv

Kommunens krisledningsstab fortsätter med avstämningar även de kommande veckorna för att kunna följa utvecklingen och samordna det kommunövergripande krisledningsarbetet. Eventuella nya förändringar meddelas på hassleholm.se – tack för att du håller dig uppdaterad.

 

Så påverkas våra verksamheter

 

Ingen alkoholservering efter klockan 20.00

Från och med den 24 december gäller skärpta restriktioner för servering av alkohol. Ingen alkoholdryck får då säljas eller serveras efter klockan 20.00. Serveringsstället ska vara tömt på gäster klockan 20.30, och därefter vara stängt under en timme. Klockan 21.30 får serveringsstället öppna för gäster igen, då endast med alkoholfria drycker. Förbudet gäller också alkohol i samband med catering och servering till slutna sällskap.


Avhämtning av mat

Det är ok med avhämtning av förbeställd mat under tiden restaurangen ska vara stängd. Som kund ska du då helst hämta maten utanför restaurangen. Om det inte är möjligt får du vänta utanför tills att det är din tur att gå in och betala och hämta upp maten. Du får alltså inte sitta inne i restaurangen och vänta på maten.


Högst fyra per sällskap

Från och med den 24 december får man vara högst fyra personer vid samma bord på ett serveringsställe. Den som driver en verksamhet har ansvar för att göra anpassningar. Som kund har du ansvar att följa anvisningarna på plats och inte bidra till trängsel.