Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

En rullande fritidsgård för ungdomarnas skull

Om corona-läget stabiliseras efter årsskiftet kommer fritidsgårdarnas mobila verksamhet rulla ut på vägarna med sin husbil under våren 2021. Husbilen hade premiär under höstlovet och med ungdomarnas hjälp har den målats och pimpats inför kommande uppdrag! – Husbilen går inte att ta miste på, den syns från Hässleholm till Tyringe, säger Markus Jensen, Verksamhetschef.

En fritidsgård på hjul

Syftet med den mobila fritidsgården är att nå ut till de ungdomarna som inte har en fast fritidsgård att gå till. Om pandemin håller i sig kommer verksamheten att anpassas, man kommer inte ha några ungdomar inne i husbilen utan hoppas på att sätta upp tält och anordna olika aktiviteter utomhus för ungdomarna, förutsatt att restriktionerna tillåter det.


Siktet inställt på våren 2021

Under våren kommer Ung Fritid prova sig fram för att hitta bra och lämpliga hållplatser för husbilen, med målet att kunna nå ut till så många av kommunens ungdomar som möjligt. Fritidsledarna lyssnar in ungdomarnas önskemål om aktiviteter – det kan vara allt från bollsporter till korvgrillning. Även större idéer välkomnas. Tanken är nämligen att i framtiden, när livet återgår till det normala, kunna besöka festivaler och evenemang med husbilen.


Men just nu är siktet inställt på en anpassad vår som ska ge värde för kommunens unga.


– Vi hoppas och drömmer om en vår där vi kan möta barn och unga på riktigt. Där de unga får möjligheten att ta för sig och tillsammans med fritidsledarna skapa en härlig fritid, säger Markus Jensen, Verksamhetschef.


Följ resan på Instagram: @ungfritidhlm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.