Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Ta ditt ansvar – besök inte kommunens äldreboenden

Smittspridningen av coronaviruset fortsätter att öka på Hässleholms kommuns äldreboenden. Därför avråder omsorgsförvaltningen starkt från att besöka kommunens äldreboenden. Avrådan gäller från och med den 30 november och tillsvidare.

Sedan det nationella besöksförbudet upphävdes den 1 oktober har det varit många efterlängtade och glädjefyllda möten på kommunens äldreboenden. Smittspridningen av coronaviruset fortsätter dock att öka och med anledning av den allvarliga situation vi befinner oss i, avråds du starkt att besöka kommunens äldreboenden, från och med den 30 november och tillsvidare.

Jag förstår att det innebär stora utmaningar för de äldre och deras anhöriga, men det handlar om att göra allt vi kan för att minska risken för smittspridning och skydda de äldre, säger verksamhetschef Ulrika Bengtsson.

I linje med de skärpta råden

Kommunens tidigare lokala besöksförbud justeras nu till en skarp avrådan från besök. Avrådan om besök på Hässleholms kommuns äldreboenden ligger i linje med Folkhälsomyndighetens beslut om skärpta allmänna råd för Skåne Länk till annan webbplats.. Även Folkhälsomyndigheten avråder alla som vistas i Skåne att umgås inomhus med andra personer än de som man bor med.

Jag förstår att många vill träffa sina nära och kära, men jag hoppas att alla hjälps åt att följa råden. Jag vill även uppmana alla anhöriga att fortsätta hålla kontakten med sin närstående, ett telefonsamtal eller videosamtal är mycket värdefullt, säger Ulrika Bengtsson.

Särskilda skäl för besök

Givetvis kan det finnas särskilda skäl att göra ett besök på något av kommunens äldreboenden. Om du har några frågor, kontakta enhetschefen för det aktuella boendet för att hitta en lösning.