Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Vindskydden på Hovdala nominerade till Skånes bästa

I Magasinet Skånes årliga tävling ”Skånes bästa” är vindskydden på Hovdala Vandringscentrum nominerade, enligt tidningens pressmeddelande under tisdagen.

Nominerad till Skånes bästa

Årets hållbara

De tre arkitektritade, björkförsedda vindskydden Birk, Birka och Ronja på Hovdala Vandringscentrum är nominerade till tävlingen "Skånes Bästa" i kategorin ”Årets Hållbara”. De övriga två nominerade i denna kategori är REKO-ringarna i Skåne och Gårdsfisk.


-Med en bra bit över 400 uthyrda nätter av vindskydden i år och översvallande positiva omdömen i gästböckerna i ryggen, känns det hedrande och betydelsefullt för Hässleholms kommun att bli uppmärksammade med en nominering till Skånes bästa av Magasinet Skåne! Det innebär ytterligare en bekräftelse på att kommunen håller på att etablera sig i toppskiktet av Skånes destinationer med unika utomhusupplevelser, säger Lars-Erik Williams, ekolog Hässleholms kommun.


I kategorin ”Årets Mötesplats” är Skåneleden nominerad. Ledsystemet på 130 mil passerar delar av  Hässleholms kommun med etapper längs Kust-Kust respektive Nord-Syd, där Hovdalaleden och vindskydden ingår. Övriga nominerade i denna kategori är Nordic Street Food och Svabesholm Kungsgård. 


Vinnarna utses av Magasinet Skånes jury och avslöjas i direktsändning på tidningens facebook-sida onsdagen den 2 december.


Rundformat björkklätt vindskydd på Hovdala.

Vindskydden på Hovdala Vandringscentrum. Foto: Ingmar Kristiansson