Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Digitala aktiviteter för kommunens unga

Att kommunens ungdomsverksamheter måste hålla stängt på grund av smittorisk stoppar inte ung fritid. Istället erbjuds nu en rad spännande aktiviteter digitalt. Markan, Mötesplats Ljungdala och Fritidsgårdsverksamheten har gått samman för att skapa digital verksamhet fram till den 17 november.

Ung fritid ställer om!

– När det tas beslut om att stänga verksamheter för besökare under en begränsad tid gäller det att ställa om snabbt, och det är något medarbetarna verkligen lyckats med. Jag tror det beror på att vi i verksamheten har en väldig bredd i kompetens och är nära ungas vardag, som faktiskt är väldigt digital, säger Verksamhetschef Markus Jensen.


Personalen jobbar nu i tvärgrupper utifrån fem digitala områden, varav tre innebär digital verksamhet inom musik, spel respektive skapande. Ytterligare två grupper hanterar fortbildning för personal respektive kommunikation mot målgrupperna.

 

Konceptet går ut på att erbjuda ungdomar ett alternativ till ordinarie verksamhet under en begränsad period. Stor vikt läggs i att inspirera och aktivera unga och samtidigt vara ett stöd under en tid som är väldigt speciell på många sätt.


En rad olika aktiviteter

Det kommer bland annat bjudas på videos med skapar- och pysseltips, livesändning på Youtube där man hemifrån kan baka - hittills hemliga recept - ihop med personalen, musikquiz och spelturneringar.


Via aktiviteterna och de digitala forumen ges också möjlighet att chatta eller prata med personal för att hålla kontakt, få stöd, eller bara utbyta tankar om livet i allmänhet.


– Vi ser det som ett utmärkt tillfälle att utveckla och testa nya tankar och idéer, att utveckla den kompetens som redan finns hos oss, men också ett tillfälle att samla på sig mer kompetens genom nya samarbeten och utbildningar, säger Verksamhetschef Markus Jensen.


Följ oss för uppdateringar

Ungdomarna kommer att kunna delta i olika digitala aktiviteter varje dag. Följ hashtaggen #ungihässleholm eller besök respektive verksamhets sociala medier för att ta del av de aktuella aktiviteterna som erbjuds.


Sociala medier


Markan

Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Mötesplats Ljungdala

Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fritidsgårdsverksamheten

Den mobila verksamheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

UG Sösdala Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gården Hästveda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.