Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Kulturhusets 20-års jubileum flyttas fram till nästa år

Med anledning av de nya lokala restriktionerna för Region Skåne har Kultur- och fritidsförvaltningen beslutat att skjuta upp kulturhusets 20-års jubileum till nästa höst. – Det är det enda rätta. I dessa tider vill vi göra vårt yttersta för att bidra till minskad smittspridning. Samtidigt kan vi förhoppningsvis ge fler boende i Hässleholms kommun möjlighet att delta i festligheterna nästa år istället, säger Anders Rosengren, Kultur- och fritidschef.

Kulturhuset 20 år

Under den senaste veckan har förvaltningen fått signaler att medborgarna tycker att det är tråkigt att inte kunna delta i firandet som från början var tänkt att inkludera ett stort antal boende i kommunen. Det råder ingen tvekan om att önskan och ett stort behov finns, men rådande omständigheter är både ogynnsamma och osäkra.


– Det finns ett stort behov av såväl kulturevenemang som att få fira Hässleholm kulturhus och vi har in i det längsta haft en önskan och ambition om att genomföra jubileet. När vi tog beslut om att köra i augusti hade vi en långsam smittspridning, men så är inte fallet idag, säger Anders Rosengren.


Därför skjuts hela jubiléet upp till hösten 2021.


– Exakt datum är inte spikat än, men vi kommer att återkomma kring detta inom det snaraste. Vid detta tillfälle hoppas vi kunna fira ett jubileum under både lugnare, tryggare, säkrare och festligare omständigheter. Ett jubileum som inkluderar alla som vill gå på det och där det - som varit vår ambition från början - finns något för alla, berättar Anders Rosengren.


Återbetalning av biljetter

Har du köpt biljetter till något av de inställda arrangemangen? Då kommer du att bli kontaktad av Kultur Hässleholm för återbetalning av dina biljetter.


Vid eventuella frågor kontakta gärna kulturhusets biljettkassa, ring 0451-26 66 70 eller mejla.

Mer information