Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Fortsätt vara extra försiktig

Låt oss hjälpas åt att hålla i och hålla ut. Efter en sommar med minskad smittspridning av covid-19 befinner vi oss åter i ett allvarligt läge. Det är viktigt att vi alla fortsätter att följa de råd och rekommendationer som gäller.

Personalen gör ett otroligt arbete och tillsammans genomför vi åtgärder i våra vård- och omsorgsverksamheter för att förhindra ytterligare smittspridning. Nu behöver vi hjälpas åt och under våren fick vi tydliga bevis på vad vi kan uträtta om vi gör det tillsammans, säger tf. förvaltningschef Eva Liljekvist-Borg.

Besök på äldreboende

Den första oktober upphävdes besöksförbudet på landets äldreboenden och i Hässleholms kommun har verksamhetsansvariga tagit fram rutiner för hur besök kan genomföras på ett säkert sätt. Det är fortsatt viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stanna hemma vid minsta symptom, hålla avstånd samt tvätta händerna noggrant och ofta.

 

Men vi behöver också hjälp från alla kommuninvånare för att tillsammans stoppa utvecklingen av smittspridningen. Jag vill därför rikta en särskild uppmaning till dig som nu återigen får besöka dina anhöriga inom äldreomsorgen. Vi är beroende av att vi hjälps åt. Följ noggrant de regler som gäller och stanna alltid hemma vid minsta symtom, säger verksamhetschef Ulrika Bengtsson.

 

Om du har möjlighet att begränsa dina besök på kommunens äldreboende, kan personalen istället hjälpa till med att arrangera digitala möten via Messenger.