Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Kulturhuset firar 20 år!

I december 2020 fyller Hässleholm kulturhus 20 år, och det ska minsann firas! Under jubileumshelgen den 3-6 december kommer hela kulturhuset att fyllas av spännande aktiviteter för både stora och små - Coronaanpassat såklart.

Kulturhuset 20 år

Program

Se hela jubileumsprogrammet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

En riktig jubileumshelg!

Firandet inleds i smyg redan torsdagen den 3 december då poeten Bob Hansson kommer hit. På fredagen är det dags för den riktiga jubileumsinvigningen som sker i samband med att utställningen ”Hässleholm kulturhus 20 år” öppnas. Efter öppnandet av utställningen fortsätter kvällen när Ale Möller Trio bjuder in till en kväll i musikens tecken.


Något för alla

Under lördagen kan kulturhusets yngre besökare bland annat prova på att teckna manga med Kulturskolan, prova på programmering, Blue-bots och spela TV-spel. Man kan även se sagoteater utomhus i Hembygdsparken, skapa i familjeverkstan i Ateljé Färgaren eller titta på en familjeföreställning med Hässleholms teaterförening i Blå Salongen. Dessutom bjuder Kulturskolan på julens melodier i Röda Salongen och ballongtwistarna Artmagine gör ballonger till häftiga figurer i entréhallen. Alla barn får en ballong med sig hem.


Dagen avslutas med härlig Stand up-kväll med Robin Paulsson, en av våra mest folkkära och underhållande programledare och komiker. Föreställningen inleds av Hässleholmsbandet Carry a Stone som bjuder på massor av glädje och gung!


Föredrag, jazz och extra öppet

På söndagen håller både kulturhuset och biblioteket öppet och flera av de föreningar som bär upp huset anordnar diverse arrangemang. Hässleholms Jazzklubb bjuder på en jazzig konsert och det blir föredrag av både Föreningen Norden och Hässleholms konstförening.


Jubileumshelgen avslutas i Röda Salongen med en konsert av Helge Antoni, pianisten som en gång invigde Kulturhusets nya Steinwayflygel.


Biljetter

Just nu gäller max 50 personer i publiken per föreställning, därför ges en del av föreställningarna vid två tillfällen. Biljettköp görs enbart via Biljettkassan (ej onlineköp). Vi placerar sällskap tillsammans om så önskas, men med behörigt avstånd/tomma platser mellan andra sällskap.


Ring biljettkassan på 0451-26 66 70, mejla eller kom in till Kulturhuset för att boka/köpa biljetter.


Covid-19 information

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer avseende antal besökare och avstånd. Alla våra arrangemang anpassas utifrån rådande läge.


Salongerna öppnas i god tid, för att möjliggöra ett lugnt insläpp och personal assisterar vid in- och utgång i salongerna. Vi ber alla tänka på att hålla avstånd. Garderoben är bevakad men vi ber dig som gäst att själv hänga in dina ytterkläder - såklart kostnadsfritt. Skyltar och golvdekaler finns där köbildning kan uppstå. Handsprit finns på toaletter, liksom på flera platser i kulturhuset.


Ett besök hos oss ska såklart upplevas som tryggt och säkert. Vi följer händelseutvecklingen noga och arbetar för vår publiks trygghet och säkerhet. Vi uppmanar alla som planerar att delta i våra evenemang att följa Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer kring hygien och smittspridning.