Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Grönängen ska växa och utvecklas

Vid Grönängsskolan ska en ny förskola, grundskola och idrottshall växa fram. Samtidigt ska delar av Grönängsskolans huvudbyggnad och utemiljö byggas om. Grönängen, som blir det nya namnet på skolområdet, ska vara klart i september 2023.

Satsning på flera verksamheter

För att möta olika behov satsar Hässleholms kommun på en helt ny förskola samt på nya lokaler för Silviaskolan och hörselförskolan. För Grönängsskolans huvudbyggnad och utemiljö väntar ombyggnationer och anpassningar. Projektet, som är budgeterat till 179 miljoner kronor, startar i mitten av oktober.


- Det här är ett otroligt spännande projekt som ger oss möjlighet att utveckla flera olika verksamheter. Snart kan vi erbjuda moderna lokaler för barn och elever med hörselnedsättning. Med en helt ny förskola kan vi erbjuda fler förskoleplatser i centrala Hässleholm, en särskild kompetens för elever med språksvårigheter och dessutom omsorg på obekväma tider, säger Rolf Bengtsson, förvaltningschef.


Plats för fler

Det blir en helt ny grundskola för Silviaskolan med plats för 90 elever i årskurs F-9. Det innebär att skolan kan ta emot fler elever. På Silviaskolan går elever med hörselnedsättning. I byggnaden ryms det även lokaler för Syrsans hörselförskola som har plats för 15 barn. Den nya grundskolan och förskolan ersätter dagens hörselförskola och Silviaskolan.


Omsorg på obekväm arbetstid

På området blir det även en helt ny förskola med plats för 105 barn. Förskolan kommer att erbjuda omsorg på obekväm arbetstid, något som inte finns på någon av de kommunala förskolorna idag. I den nya förskolans byggnad byggs tillagningskök och matsal för alla barn och elever på Grönängen.


Ny idrottshall

Grönängen får dessutom en ny idrottshall som ersätter den gamla. I den nya hallen kommer det att finnas extra lokaler för gymnastikföreningen Örnen och för Hässleholms Voltigeförening.


-Det kommer att vara rörigt på området ett tag. Jag hoppas att elever, vårdnadshavare och personal har tålamod med det i väntan på nya och fräscha lokaler, säger Jonny Persson, projektledare för ny- och ombyggnationen.