Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Elevkonsert sprider glädje på Skansenhemmet

Eleverna i årskurs två på Vittsjö skola har spelat in en digital konsert till de boende på Skansenhemmet. Konserten är en fortsättning på den uppmärksammade brevväxlingen mellan elever och boende i våras.

Konsert istället för besök

När det inte var möjligt för eleverna att göra besök på äldreboendet kom skolans musiklärare Elvis med idén om en digital konsert.


- Barnen tyckte att det var spännande med inspelningen och att det var roligt att få göra de äldre glada. Vi har börjat på en ny omgång brev, och kanske blir det ännu en digital konsert till jul, vi får se, säger Anna Olsson, lärare på Vittsjö skola.


På Skansenhemmet har konserten tagits emot med glädje. Undersköterskan Sofia Malm berättar:


- Vi har sett den i flera omgångar. Det har strålat om de boende, de känner sådan värme från eleverna.


Sofia Malm delar även med sig av några kommentarer från de boende efter en av konsertvisningarna: ”Att de kan lära sig så mycket text!” och ”Oj, så rörliga de är”.


Uppmärksammad brevväxling

När det blev besöksförbud på landets äldreboenden i våras på grund av coronaviruset bestämde sig eleverna i årskurs ett och tre på Vittsjö skola att skriva brev till de boende på byns äldreboende. Eleverna skrev för att göra de äldre glada och för att de skulle känna sig mindre ensamma. Den fina gärningen fick uppmärksamhet över hela landet via ett inlägg på Hässleholms kommuns Facebooksida.

Hässleholms kommuns Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.