Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Stora förändringar på stadsbibliotekets barn- och ungaavdelning

En mjuk och lekfull trädgårdsmiljö omkring Hovdalakojan och ljudet i lokalerna ska dämpas med absorberande väggplattor. Fram till årsskiftet kommer det att ske stora förändringar på stadsbibliotekets barn- och ungaavdelning. Det är resultatet av bibliotekets arbete med det nationella bidraget "Stärkta bibliotek" som nu börjar synas.

Statligt bidrag gör det möjligt

Förra året beviljades Hässleholms stadsbibliotek ett statligt bidrag inom satsningen "Stärkta bibliotek". Fokus i ansökan var att få möjlighet att åtgärda problematiken med hur ljudet förstoras och förstärks i lokalerna, vilket gör att olika grupper av besökare lätt kan bli störda av varandra. Bidraget var också avsatt till att skapa rum i rummet, knyta an till lokala teman och förnya utrymmen för teknikanvändande.


Nya färger, former och ljuddämpning

Efter förarbete och planering, utvärderingar och studiebesök, tar nu det praktiska arbetet vid och förändringarna börjar synas i lokalerna. Den första stora förnyelsen är en specialdesignad och ljuddämpande faktahylla i bokskogsgrön kulör, tillverkad av Hässleholms Snickeri, som nyligen har kommit på plats. Härnäst blir det småbarnsavdelningen som kommer att förvandlas till en skogsträdgård med mjuka, dämpande ytor, enhetliga gröna nyanser och spännande detaljer formgivna av den lokala designern Nelly Nilsson Nyberg.


Lite längre fram kommer en hylla i form av ett tåg att komma på plats och ljudabsorbenter kommer att monteras på väggarna. Ommålningar är på gång och bibliotekets utrymmen för olika åldrar kommer att synliggöras med olika sammanhållande färgkoder och genomgående dämpande material.


Ursäkta röran!

Under arbetets gång kommer det tyvärr att vara lite rörigt i lokalerna. Vid större arbeten kommer biblioteket att behöva göra tillfälliga avspärrningar. Vi ber om ursäkt för detta! Information om allt nytt som är på gång läggs upp på bibliotekets Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ny grön bokhylla i stadsbiblioteket

Mer information

Vid frågor kontakta:

Evelina Estefors

Hässleholms stadsbibliotek

E-post

073-9880813