Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Lillasjön i Hästveda i fokus på skolans aktivitetsdag

Den 17 september är det Lillasjödagen i Hästveda och då får barn och vuxna lära sig om Lillasjöns historia och om övergödning och hur viktigt det är att vara rädd om vår natur. Dagen arrangeras av Lillasjöns naturvårdsförening i samarbete med Hästveda skola och flera lokala föreningar.

Beroende av människors kunskap

För att inte växa igen är Lillasjön idag helt beroende av människors engagemang och kunskap. Det blir en späckad dag och bland annat får eleverna besöka hembygdsföreningens museum, vandra runt Lillasjön, prova olika sporter och träna i Lillasjöns utegym. Högstadieeleverna deltar i Lillasjöloppet, en stafett anordnad av Hästveda OK i samarbete med skolan. Fokus för dagen är Lillasjön och att lära sig om natur och miljö och hembygdens historia.

Genom att lära av sjön och dess historia så får eleverna kunskap om övergödning och förståelse för hur viktigt det är att vara rädd om vår natur. Ett välkommet samarbete som vi hoppas ska bli en tradition, säger Kristina Liljeström, rektor på Hästveda skola.

Dagen avslutas med en tipspromenad som också allmänheten kan ta del av.


Arrangörer är

Lillasjöns naturvårdsförening, Hästveda skola, Hästveda IF, Hästveda intresseförening, Hästveda brottarklubb, Hästveda tennisklubb, Hästveda vandrarhem, Hästveda Hembygdsförening, Göingebygdens biologiska förening, Biodlarna, Hästveda orienteringsklubb.