Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Europa Direkts nya praktikant Emma Rohman

I måndags hälsade vi på Europa Direkt Hässleholm vår nya praktikant välkommen! Emma ska vara med oss under hela höstterminen, och vi har ställt några frågor för att lära känna henne bättre.

Kvinna i vit blus, hav i bakgrunden.

Emma Rohman, praktikant på Europa Direkt Hässleholm.

Intervju med Emma Rohman

Hej Emma! Du studerar nu Europastudier på Lunds universitet och har precis börjat som praktikant på Europa Direkt Hässleholm. Hur känns det?

- Det känns superroligt! Detta är första veckan och jag trivs bra. Jag ser fram emot att lära mig mycket denna termin som jag är här. Det är kul att få hugga in i alla arbetsuppgifter och att få träffa nya människor. Alla jag mött här på kontoret är trevliga och härliga samt är det också en god stämning och miljö här, så det är kul!

Varför valde du att söka praktik på Europa Direkt?

- Därför att Europa Direkt är en bra ingång till att lära sig mer om EU-arbete. Här får jag en god insyn i hur det fungerar i praktiken. Man kan tänka sig att EU är något stort som kan kännas avlägset och långt ifrån en själv. Men det europeiska arbetet finns även på den lokala och regionala nivån och det är intressant att även få se hur det fungerar och därmed få mer grepp om EU. För mig lät det väldigt roligt och givande att genom att denna praktik få möjligheter att vara med i det dagliga arbetet och vara delaktig i hur EU arbetar på de lokala nivåerna.

Vad tycker du är det bästa med EU?

- Jag skulle vilja säga att det bästa med EU är ländernas nära samarbete så att det är möjligt att kunna resa, arbeta och studera och då få ta del av vår kontinent på ett enkelt sätt. Grundtanken med EU, att samarbetet skapades för att behålla fred, tycker jag också är fin och ska inte glömmas.

Tack Emma, vi är glada att ha dig här och ser fram emot en spännande höst!