Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Jacobsskolan invigd

Redan från skolstart har elverna på Jacobsskolan fått njuta av sig nyrenoverade skola som blev klar under sommaren. Idag fick också representanter från barn- och utbildningsnämnden och kommunstyresen se lokalerna och klippa band, precis som sig bör efter en stor renovering.

Rektor Mikael Lennartsson visade stolt runt i de nyrenoverade lokalerna.

 

Bland annat har skolan fått en helt ny matsal som imponerar både elever och personal med sin förmåga att dämpa det traditionella matsalssorlet.

 

Ett helt nytt bibliotek designat av skolans bibliotikarie finns nu mitt i skolans hjärta intill den nya luftiga cafeterian där både elever och lärare fikar.

Att vi vuxna är närvarande är viktig. Därför uppmuntrar vi gärna till att lärarna dricker sitt kaffe i den gemensamma cafeterian, säger Mikael Lennartsson, rektor.

Alla läsa är något som skolan arbetar mycket med, bland annat genom olika läsprojekt.

Det nya biblioteket är till stor del designat av skolans bibliotikarie.

Tidigare fanns barn- och utbildningsförvaltningens centrala administration på Jacobsskolan. Där har skolan nu i stället skapat en lugn plats för de nyinflyttade IM-eleverna (individuella programmet), från Hässleholms tekniska skola, som flyttat in på Jacobsskolan. Idag rymmer lokalerna biljardbord, pingisbord och fikahörna anpassade just för elever med speciella behov.

Både personal och elever är stolta och det märks att alla är rädda om skolan. Detta bidrar till att höja statusen för våra elever, säger Mikael Lennartsson, rektor på Jacobsskolan och tillägger att det är viktigt när det handlar om att bygga trygga unga vuxna.

I slutet av rundturen invigdes lokalerna efter konstens alla regler. Stefan Larsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden klippte band och det bjöds på tårta.

 

Mer information