Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Tåg och utesagor - biblioteket coronasäkrar arrangemangen

Corona sätter inte stopp för höstens arrangemang i bibliotekets regi. I nuläget kommer de flesta av de planerade arrangemangen köras, dock såklart med anpassning till rådande förhållande för både författarbesök, bokcirklar och sagostunder.

Detta händer i höst

Stadsbibliotekets läsecirkel drar igång den 16 september med större lokal och föranmälning, med samtal kring klassikern Radetzkymarschen. Vid träffarna i höst kan man även delta digitalt via en videolänk.

-Toppen, så kul att äntligen komma till Hässleholm, säger författaren och tåginspiratören Per Andersson. Den 23 september kommer han till Hässleholm Kulturhus för att berätta om sin bok Ta tåget,
efter att hans föreläsning blivit framflyttad två gånger i våras. Föreläsningen blir i Röda salongen med max 50 personer i publiken. Framträdandet kan även komma att streamas live.
Den 1 oktober är det dags för 2020 års pristagare av Sveriges Radios romanpris, Nina Wähä, författaren till den Augustprisnominerade Testamentet.
Man kan endast köpa och boka biljett till författarbesöken via Hässleholm Kulturhus Biljettkassa, då Biljettkassan placerar ut varje sällskap med avstånd. Språkcaféet stadsbiblioteket är inställt tills vidare men Teknikcafé erbjuds både på stadsbiblioteket och på filialerna.


Sagor utomhus och nya hyllor

Barnavdelningen arrangerar också en del i höst. Sagoteater med Knitte är flyttad till fredagar kl 11 med start den 11 september. Alla höstens fyra tillfällen med Knitte sker utomhus i Hembygdsparken och kläder efter väder gäller.
Även Babysaga blir utomhus i Hembygdsparken vid tre tillfällen på fredagar med start den 18 september kl 10.30. Förbokning gäller en vecka innan på barnavdelningen, tel 0451-267112. Vid riktigt ruskväder kan arrangemangen ställas in med kort varsel.
Under novemberlovet planeras det för Teknikhäng på biblioteken i Hästveda och Tyringe och Fredagshäng på stadsbiblioteket för hela familjen.

Förvandlingen och uppfräschningen av stadsbibliotekets barn- och unga avdelning, som möjliggjorts genom Kulturrådets Stärkta bibliotek, börjar snart att synas. Ny inredning, hyllor och ljudisolering väntar i kulisserna för att under hösten byggas och installeras. Tidvis kan delar av avdelningen vara stängd för besökare och information om hur arbetet fortskrider kommer att finnas bland annat på bibliotekets hemsida.


Take away och Hemkörning

Erbjudandet att hämta en bokkasse vid dörren, Take Away, är fortsatt möjligt under hösten - både för barn och vuxna. På onsdagarna körs böcker hem till låntagare som är riskgrupp inom kommunen, september ut. Beställningar och förfrågningar kan göras per telefon  0451-277114.

Då nya riktlinjer från regeringen kan vara på gång kan fler aktiviteter och arrangemang tillkomma eller ställas in med kort varsel. Allt genomförs dock med hänsyn till aktuella riktlinjer.
Du hittar alltid aktuell information på bibliotekets hemsida www.snokabibliotek.se Länk till annan webbplats..

Mer information

Du kan använda rutan "Mer information" för kort fakta, kontaktinformation och länkar. "Mer information" är en textmodul med dekorationen "Mer information". Det går bra att ta bort modulen om den inte behövs i din nyhet.