Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Barriärvård på Solgården i Hästveda

Sedan två i personalen och en boende på Solgården i Hästveda har testats positiva för Covid-19 är det mobila covidteamet på plats. Barriärvård har införts för samtliga boende, för att minska risken för smittspridning.

Barriärvård med särskilda rutiner för att inte smitta ska överföras, infördes lördagen den 25 juli efter positivt provsvar bland personalen. Det innebär att man som personal använder full skyddsutrustning i alla kontakter med boende och att boende är i sina lägenheter under dygnets alla timmar.


Det mobila covidteamet har varit delaktiga i barriärvården sedan i lördags, och de har nu full omvårdnad om boende som testats positivt.


- Det mobila covidteamet är en viktig resurs med sina fördjupade kunskaper kring vård av personer med Covid-19. När vi kan vårda smittade i sina hem, undviker vi onödiga förflyttningar, säger verksamhetschef Ulrika Bengtsson.


Smittspårning är gjord på boende och personal som har varit i tjänst sedan den 15 juli. Det betyder att samtliga lämnar prov, oavsett om man visar tecken på symtom eller inte. Ytterligare provsvar förväntas senast måndag, och beroende på resultatet kommer vidare åtgärder planeras.


- Barriärvården kommer att fortsätta så länge vi har smittade. Utifrån de nya provsvaren kommer vi sen att lägga upp strategin framåt, säger Ulrika Bengtsson.