Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Tack för att du fortsätter hålla avstånd!

Årets sommar är annorlunda och vi håller oss på hemmaplan. När det finns risk för trängsel på populära platser som badplatser, naturområden, butiker, restauranger och caféer har vi alla ett ansvar för att minska risken för smittspridning. Tack för att du håller avstånd och väljer ett annat ställe om det redan är många människor på plats.

Restauranger och caféer

Den som äger ett serveringsställe har ansvar för att se till att det är möjligt att följa rekommendationerna och hålla minst en meter mellan sällskapen. Det kan innebära att man som restaurangägare behöver möblera om i lokalen och påminna gästerna en extra gång om vad som gäller.

 

Som gäst har du ett eget ansvar att hålla avstånd till andra sällskap och inte sätta till stolar eller pussla ihop bord. Välj ett annat ställe eller kom tillbaka vid en annan tidpunkt om det redan finns många människor på plats.

 

Kommunen gör tillsyner på serveringsställen för att kontrollera att det inte är för trångt. Du kan höra av dig till miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen om du har synpunkter på hur ett serveringsställe arbetar för att minska smittspridningen av coronaviruset.

 

Skicka e-post till miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen

 

Butiker

Den som driver en butik eller liknande verksamhet ansvarar för att det är möjligt för besökarna att hålla avstånd. Kanske behöver man möblera om eller anpassa kösystemet? Som kund har du också ett personligt ansvar att hålla avstånd till andra. Vänd om och kom tillbaka senare om det finns risk för trängsel.

 

Badplatser

På kommunens badplatser finns skyltar som påminner om att hålla avstånd. Var och en har ett ansvar för att hålla avstånd, och tillsammans ser vi till att det är möjligt.

 

Planerar du att besöka de kommunala baden som Friluftsbadet i Vinslöv, Tyrs hov och Qpoolen ska du byta om hemma för att undvika trängsel i de gemensamma omklädningsrummen.

 

Bussar och tåg

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska man undvika kollektivtrafik och välja andra färdmedel om det är möjligt. Om du behöver åka kollektivt har du precis som på andra platser ett eget ansvar att hålla avstånd till andra.

 

Allmänna sammankomster

Det är fortsatt förbjudet med allmänna sammankomster med mer än 50 personer. Polisen ansvarar för att kontrollera att förbudet följs.

 

Återigen tack för att du håller avstånd och hjälper till att skydda dig själv och andra!