Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Aktuellt om coronasituationen

Direktsänt studentutspring, besked om höstens undervisning och en sommar på hemmaplan.

Läget inom omsorgsförvaltningen

Omsorgsförvaltningens högsta prioritet är att minska smittspridningen. Ett led i arbetet är att så fort som möjligt öppna en covidenhet på Högalidshemmet.


Aktuell statistik över antalet smittade publiceras på hassleholm.se varje vardag kl. 14.


Provtagning av personal med symtom på covid-19 fortsätter i samarbete med Region Skåne.


Sedan den 3 juni kan anhöriga fira en närstående som fyller år på ett äldreboende. Det gäller endast på äldreboenden och inte på kommunens korttidsboenden Lyckåsa och Linnégläntan. Födelsedagsbesöken sker utomhus och hålls på minst två meters avstånd.


Aktuellt smittläge i omsorgsförvaltningen


Direktsänt utspring

För att fler ska kunna ta del av studenternas firande kommer utspringen från Jacobsskolan och Hässleholms tekniska skola direktsändas fredagen den 12 juni. Sändningen går att följa på Norra Skånes hemsida och pågår klockan 9-16. Vid skolan får varje student ha med sig två besökare som tar emot vid utspringet.


Den som inte kan följa direktsändningen kan se utspringen i efter hand på Norra Skånes hemsida till och med den 12 juli.


Information om studenten 2020


Tillbaka till klassrummen

Folkhälsomyndigheten tar bort rekommendationerna om distansundervisning för gymnasieskolor, vuxenutbildning med mera från och med den 15 juni. Det innebär att elever på Jacobsskolan, Hässleholms tekniska skola, Komvux och Yrkeshögskolan Syd kan återgå till ordinarie undervisning. De allmänna råden om att bland annat möblera för att minska smittspridning, undvika större sammankomster och att ha bra möjligheter till god handhygien kvarstår.


Tillfälle att hitta nya smultronställen

Det blir en ovanlig sommar där många kommer att vara mer hemma och kanske ha semestern helt på hemmaplan. Det är därmed ett bra tillfälle att besöka gamla och nya smultronställen. På Hässleholms kommuns Facebooksida och på Facebooksidorna Hässleholm Tourist Information och Hässleholm gillar företag kommer det från och med vecka 27 ett par hemestertips per vecka. Förhoppningen är att dela med sig av olika erbjudanden och aktiviteter tillsammans med näringslivet. Detta för att få fler hässleholmare att upptäcka mer eller mindre kända besöksmål i kommunen eller en liten pärla i naturen.


Hässleholms kommuns Faceobooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hässleholm Tourist Information på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Facebooksidan Hässleholm gillar företag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sommartips till barn och unga

På Instagramkontot @hassleholm delar olika personer inom kommunen med sig av ett sommartips om dagen från och med vecka 27. Tipsen är riktade till barn och unga och kan handla om allt från att cykla och bada till att rita med gatukritor. Mötesplats Ljungdala, Markan och fritidsgårdsverksamheterna ligger bakom idén om sommartips. 


Kontot @hassleholm på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Utökade telefontider hos individ- och familjesupporten

Sedan mitten på mars har individ- och familjesupporten utökade telefontider på telefonnummer 0451-26 88 60. När fler är hemma mer ökar social oro och våld i nära relation. Individ- och familjesupporten kommer att ha utökade telefontider under sommaren också.

Måndagar kl. 13-14.30
Tisdagar kl. 13-14.30
Onsdagar kl. 8-9.30
Torsdagar kl. 13-14.30
Fredagar kl. 8-9.30


Bada med omtanke

Filuftsbadet i Vinslöv har öppet för badande besökare. Allra helst ska badgäster byta om hemma istället för i gemensamma omklädningsrum. För att minska trängsel har personal ändrat vid in- och utpasseringen. Inne på området finns skyltar och anvisningar om att hålla avstånd.


Tänk även på att hålla minst två meters avstånd till andra på badplatserna i kommunen. Det finns skyltar vid badplatserna om att hålla avstånd som en påminnelse för att visa omtanke om andra.


Biblioteken har öppet som vanligt

Kommunens bibliotek har haft öppet som vanligt under coronaviruset och har det även framöver. För den som är i riskgrupp och inte kan ta sig till biblioteket kan man få böcker via hemkörning från stadsbiblioteket. Det finns även möjlighet att hämta en färdigpackad kasse med låneböcker.


Hemkörning och take away av böcker


Fortsatta inspektioner i livsmedelsbutiker och på restauranger

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen fortsätter att göra tillsyninspektioner för att det inte ska bli trängsel i verksamheter som hanterar livsmedel. Exempel på verksamheter är livsmedelsbutiker, restauranger, förskolor och skolor. Hittills har man gjort tillsyn på fem verksamheter som har fått klagomål om trängsel.


Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen kan besluta om att stänga en verksamhet som inte gör vad den ska för att minska smittspridningen. Ingen verksamhet har behövt stänga, men några verksamheter har behövt förbättra sitt arbete genom att sätta upp information och sätta markeringar på golven om att hålla avstånd.


På planerade besök i livsmedelsbutiker och på restauranger, som inte är trängselärenden, ställer inspektörerna frågor till verksamheterna med anledning av coronaviruset.


Du kan höra av dig till miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen om du har synpunkter på hur en verksamhet arbetar för att minska smittspridningen av coronaviruset.


Skicka e-post till miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen