Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2020-05-15 13.10

Färre feriearbeten på grund av Covid-19

Färre ungdomar får möjligheten att feriearbeta i sommar. 180 planerade platser blir 40.

Färre feriearbeten

På grund av de rådande omständigheterna med Covid-19 kommer endast ca 40 av de planerade 180 platserna för feriearbete att tillsättas. Utifrån Arbetsmiljöverkets föreskrifter om minderårigas arbetsmiljö har många av våra arbetsplatser bedömt att det inte är genomförbart att ta emot feriearbetare i sommar.

 

- Arbetsmiljöverkets föreskrifter är mycket tydliga i att det är förbjudet för oss att placera ungdomar för feriearbete i verksamheter där det kan finnas risk för att de utsätts för smitta. Det är såklart tråkigt att vi inte kan erbjuda fler än 40 platser i år. Men jag tycker att våra arbetsplatser gör rätt som tar detta på allvar och väljer att inte ta emot feriearbetare i de fall som det skulle innebära att de riskerarar att utsättas för smitta. Säger Kajsa Andersson, HR-administratör.

 

Besked

Ännu har inga ungdomar fått besked på om de erbjuds feriearbete i sommar. Beskedet kommer som planerat den 29 maj. De ca 40 platser som kommer tillsättas lottas då ut till de som sökt och är födda 2003, den årskull som prioriteras i år.