Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2020-06-15 12.17

Biblioteket börjar med hemkörning

Tillhör du en riskgrupp? Då kan du få böcker från biblioteket hemkörda till din dörr. - När våra låntagare inte kan komma till biblioteket så får biblioteket komma till dem, säger Annika Toft, Bibliotekarie.

Med start vecka 17 erbjuder Hässleholms stadsbibliotek hemkörning av böcker och andra medier till personer över 70 år samt till dem som tillhör övriga riskgrupper eller som sitter i karantän.


Du kan göra din beställning när som helst under bibliotekets öppettider, antingen på telefon 0451-26 71 14 eller mejl. Bibliotekspersonalen plockar sedan ihop de önskade medierna och lånar ut dem på ditt lånekort.


Böckerna körs ut på måndagar och onsdagar, jämn vecka till södra delen av kommunen och ojämn vecka till norra delen. Böckerna lånas ut på 8 veckor och hämtas av personalen igen i samband med att du beställer nya.


Tjänsten kommer att erbjudas så länge Folkhälsomyndighetens rekommendationer till riskgrupperna gäller.


Take away bokkassar

Du vet väl om att biblioteket även erbjuder färdigpackade take away bokkassar för avhämtning? Bibliotekspersonalen packar en bokkasse efter dina önskemål som du kan hämta på valfritt bibliotek när det passar dig. Lånetiden är 8 veckor. Kontakta respektive bibliotek för att göra din beställning:

Barnbokkassar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vuxenbokkassar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Stanna hemma om du är sjuk

Samtidigt uppmanar vi alla att till att stanna hemma om man är det minsta sjuk och inte besöka våra bibliotek. Tillsammans värnar vi om varandra och våra riskgrupper genom att minska risken för smittspridning.