Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Utomhusupplevelser inför påskhelgen

Påskhelgen är snart här även om väldigt lite är sig likt i år. För dig som är frisk och har möjlighet att ta dig ut, så erbjuder Hässleholms kommun många fina naturupplevelser, även om vi ska begränsa vårt resande och hålla distans till varandra. Naturen är närmare än du tror. Att vistas utomhus är extra bra just nu med gott om plats och frisk luft, så packa fikakorgen och ge dig ut!

Ett sällskap som vandrar ute i naturen

Foto: Jens Christian

Välkommen ut!

Upplev natur och friluftsliv, rekreation och motion, utan att behöva bidra till smittspridning av coronaviruset. Här listar vi några tips för dig som är frisk och som vill vistas utomhus. Klicka på rubrikerna för mer information.

 

Hovdala Länk till annan webbplats.

Vandra genom magiska rum och väck dina sinnen till liv på Hovdala naturområde och vandringscentrum. På området finns flera rundvandringsleder, allt från 4 kilometer till 57 kilometer. Gör ett besök på Hovdala slott; parken och trädgården är öppen och tillgänglig dygnet runt. Ta med fika eller lunchkorgen och njut av våren.

 

Vandra Länk till annan webbplats.

I Hässleholm finns flera natursköna och lättillgängliga strövområden med väl markerade vandringsleder och promenadstigar i ett varierat landskap. Utmed flera av lederna bjuds du på intressanta besöksmål och historiska kulturupplevelser.

 

Cykla Länk till annan webbplats.

Gillar du att cykla? Ta en cykeltur och upptäck den vackra naturen i de göingska skogarna runt Hässleholm. Har du ingen egen cykel finns det möjligheter att hyra.

 

Golf Länk till annan webbplats.

Spela golf på några av de tre golfbanor som finns i kommunen.

 

Hästaktiviteter Länk till annan webbplats.

Boka turridning eller ta med din egen häst och rid på Hovdala ridled. Ridsäsongen är igång.

 

Alpackatrekking Länk till annan webbplats.

Vandra med alpackor och upplev göingeskogarna på ett annorlunda vis.

 

Höghöjdsbanor och ziplines Länk till annan webbplats.

Utmana dig själv på Europas första tillgänglighetsanpassade zipline bana, här kan alla oberoende av funktionsvariation ta del av spänning och äventyr. Här finns även linbana, klätterträd och höghöjdsbana.

 

Fiska Länk till annan webbplats.

Prova fiskelyckan i några av de sjöar och åar som finns i Hässleholms kommun.

 

Utemuseum Länk till annan webbplats.

I Hässleholms kommun finns det två utemuseum för dig som är nyfiken.

 

Hässleholmsgården Länk till annan webbplats.

På Hässleholmsgården kan du spela boule, träna på utegym eller motionera i motionsspår på 2.5 kilometer, 5.5 kilometer och 10 kilometer genom naturen.

Mer information

Under fliken Uppleva och göra Länk till annan webbplats. på hassleholm.se hittar du fler besöksmål och aktiviteter som du kan göra på din fritid. Observera att alla våra anläggningar följer folkhälsomyndighetens råd kring hygien.