Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Ett starkare Europa i världen

I den här artikelserien kan du läsa mer om den nya EU-kommissionens prioriteringar och de tilltänkta politiska verktygen för att uppfylla målen. I detta avsnitt presenteras kommissionens femte prioritering: Ett starkare Europa i världen.

Kompass på EU-flagga

EU-kommissionen

Ledarskap inom världshandeln

Med denna prioritering vill EU-kommissionen att Europa ska ta en ledande roll på den globala arenan.

- Jag anser att Europa bör ha en starkare och mer enad röst i världen, säger Ursula von der Leyen, EU-kommissionens ordförande.

Framförallt lyfter man ledarskapet inom världshandeln. Här vill kommissionen att Europa ska vara en tydlig ledare som sätter normen för den öppna och rättvisa handeln. Man vill arbeta för nya partnerskap, fullfölja handelsförhandlingarna med Nya Zeeland och Australien samt stärka handelspartnerskapet med USA. Ett viktigt inslag inom handeln som kommissionen lyfter i sin prioritering är hållbar utveckling. Hållbar utveckling avser exempelvis standarder inom klimat och arbetarskydd, och ska ingå som ett inslag i alla nya avtal.

 

Partnerskap, fred och säkerhet

Man vill också inom denna prioritering stärka det generella partnerskapet med länder och regioner, till exempel i samarbetet med Afrika, västra Balkan och Storbritannien. Fred och säkerhet är också en central del inom denna prioritering och här vill von der Leyen både stärka den europeiska försvarsfonden och fördjupa riktningen mot en enad europeisk försvarsunion.

Mer information

Du kan läsa mer om prioriteringen "Ett starkare Europa i världen" på EU-kommissionens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.