Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

 • Ingen giltig användare vald.
 • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Boka en onlineföreläsning om EU

Flera skolor och organisationer går över till att undervisa på distans och arbeta hemifrån. Vi på Europa Direkt kommer att fortsätta informera om EU och aktuella europeiska frågor – men online!

Boka en onlineföreläsning om EU

Föreläsning med EU-tema

Föreläsningen arrangeras av Europa Direkt och vi bjuder gärna in externa talare, beroende på föreläsningens tema och målgrupp.


Vad kan föreläsningen handla om?

 • EU:s insatser mot coronapandemin
 • Grundläggande om EU
 • EU:s historia, politiska system och institutioner
 • Aktuella politiska frågor på EU-nivå
 • Möjligheter till EU-finansiering av projekt
 • Möjligheter för unga att arbeta, studera och resa inom EU


Vem kan boka en föreläsning?

Alla som bor i Europa Direkts upptagningsområde (Bromölla, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Osby, Perstorp, Östra Göinge samt Älmhult). Ni ska helst vara minst 10 personer som vill lyssna på föreläsningen. Föreläsningarna är exempelvis lämpliga för skolklasser, studiecirklar, föreningar, företag och kommunal verksamhet.


Psst! Ser du detta men bor inte i nordöstra Skåne? Europa Direkt Sydskåne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder onlineföreläsningar för alla medborgare i Sydskåne. För invånare i nordvästra Skåne går det bra att kontakta Europa Direkt Skåne Nordväst. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Hur fungerar det?

Antingen bjuder ni in oss till ett möte i Teams/Skype eller liknande system, eller så bjuder vi in er till ett webbinarium. Vi använder oss av verktyget Webinarjam, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som fungerar på följande sätt:

 1. Vi skapar ett webbinarium och skickar länk för registrering till er. Endast förnamn och e-postadress krävs vid registrering.
 2. Alla som ska lyssna från sin egen dator, surfplatta eller telefon registrerar sig och får då en länk till webbinariet.
 3. När föreläsningen börjar kan alla med länk se webbinariet och ställa frågor via chattfunktionen.

Mer information

Kontakta Amanda Lindblad vid frågor eller för att boka in en onlineföreläsning. Telefon: 0451-26 82 47. E-post till Amanda.