Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Fördubblat antal besökare
på Hovdala

Vandringsstatistik från en av besöksräknarna på Hovdala visar nästan en fördubbling av besöksantalet under mars månad 2020 jämfört med samma månad året innan. Jämfört med siffror för mars 2018 är det nästan en tredubbling av besöksantalet.

Siffrorna för antalet besökare för mars 2020 är 1302, att jämföra med 711 personer under mars ifjol och 465 under mars 2018.


Att besöksantalet skjutit i höjden under mars månad gissar jag är en kombination av fint väder och att naturvistelser utgör en lättillgänglig och i stort sett riskfri aktivitet under dessa Corona-tider, säger kommunekolog Lars-Erik Williams.

Han fortsätter:

– Hässleholms kommun har en fantastisk tillgång i Hovdala naturområde, som bland annat erbjuder mycket stora ytor med spännande natur och många mil vandringsleder där folk kan vistas och må bra.

Värdefull marknadsföring

Och nu sprids ordet om Hovdala på riksplan. Svenska Turistföreningens tidskrift ”Turist” publicerade i sitt aprilnummer i år en fem sidor lång artikel om vandring på naturområdet.

– En värdefull marknadsföring för Hässleholms kommun och Hovdalaområdet.”Turist” når ut till Svenska Turistföreningens 242 000 medlemmar och är Nordens största tidning inom området natur, kultur och friluftsliv.

 

Fotnot: Redovisade siffror om besökare på Hovdala är från den besöksräknaren med längst mätkontinuitet. Det sammanlagda antalet besökare på Hovdala är många fler, då området är stort.


Hovdala naturområde

Vandringsstatistik från en av besöksräknarna på Hovdala visar nästan en fördubbling av besöksantalet under mars månad 2020 jämfört med samma månad året innan. Foto: Lars-Erik Williams