Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Gratis internet för att underlätta för äldre

Under april och maj bjuder Hässleholms Fibernät och ViaEuropa på fritt internet till alla som är anslutna, men som inte köper internet i dagsläget.
- Vi hoppas kunna underlätta för de äldre som nu är mer isolerade på grund av coronaviruset, säger Helena Winter, kommunikatör på Hässleholms fiberavdelning.

Hålla kontakten med släktingar

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska den som är 70 år eller äldre begränsa sina nära kontakter och stanna hemma så mycket som möjligt under en tid framöver. De uppmuntras istället att hålla kontakt med nära och kära via telefon, dator och sociala medier.

- Det finns en grupp äldre som investerat i en fiberanslutning till sin villa via oss, men valt att inte köpa någon tjänst. I dessa tider kan en internetuppkopping vara till extra hjälp för att hålla kontakt med släktingar och vänner, kanske prova att beställa hem mat eller ta del av streamingtjänster. Därför vill vi erbjuda möjligheten att prova, säger Helena Winter.


Under två månader erbjuds 100 Mbit/s

Erbjudandet gäller kostnadsfritt internet med hastigheten 100 Mbit/s - en av de vanligaste tjänsterna i utbudet. Det gäller oavsettt om man bor i en villa eller i en lägenhet, så länge man redan är inkopplad till fibernätet.


Från den 1 april till den 31 maj kommer internettjänsten att fungera automatiskt även om man inte aktiverat sitt konto. Tjänsten avslutas automatiskt utan att man behöver säga upp den.


Så här gör du

Koppla in en dator till kundnoden, eller fiberuttaget om du bor i lägenhet, och öppna en webbläsare, till exempel Internet Explorer eller Firefox. Nu kan du surfa!

Äldre kvinna använder internet

Frågor om detta?

Då kan du ringa Hässleholms Fibernät på

0451-26 65 00 mellan 10 - 12, eller skicka e-post till dem.