Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Kultur på tur – digitala visningar och take away

Sitter du hemma och vet inte vad du ska hitta på? Vi har lösningen! Kultur- och fritidsförvaltningen lanserar ett nytt koncept med kulturupplevelser i ett nytt format. Allt från digitala visningar och livesändningar till take away och hemkörning. Kultur på tur helt enkelt. – Vi ställer inte in, vi ställer om, säger Jens Olsson, Kulturchef.

För att minska spridningen av coronaviruset ställs många evenemang in och människor uppmanas att stanna hemma. Men trots att det är både viktigt och effektivt så kan det också med tiden kännas ensamt och tråkigt. Du som håller dig hemma ska inte behöva vara utan kultur. Därför lanserar vi ”Kultur på tur”! Vi levererar kultur till din dörr, mobil eller dator.


– Om du inte kan besöka oss, så besöker vi dig, fast i ett nytt format. Jag tror att det är viktigt av flera orsaker att vi i kristider försöker göra det bästa av situationen och att vi fortsätter erbjuda medborgarna kulturupplevelser, kunskap och underhållning i deras vardag, säger Jens Olsson, Kulturchef.


Kultur nära dig

Följ med på en guidad visning av Hovdala slott från din soffa, chatta med slottets trädgårdsmästare och få odlingstips, se en livesänd utställning eller pyssla tillsammans med Nelly Nilsson Nyberg från köksbordet. Följ med bakom kulisserna på kulturhuset och se hur scenerna byggs upp, hämta take away böcker på biblioteket eller lyssna på en sagostund i mobilen. Detta är några exempel på vad vi kan komma att erbjuda redan från och med v. 14.


Digitalt format

Vi publicerar digitala visningar, videos och livesändningar på respektive verksamhets sociala medier – Facebook och Instagram. Du behöver inte ha ett Instagram- eller Facebookkonto för att se publicerade videos. Men för att se livesändningar krävs det att du har ett eget konto. Vi smygstartar v. 14 och producerar fortlöpande nytt material. Vi ser även över möjligheterna att samla allt material på en och samma sida på webben, för att kunna tillgängliggöra vårt utbud för alla.

 

Klicka på Kultur på tur Länk till annan webbplats. för att se hela utbudet.


Take away på biblioteket

Stadsbiblioteket erbjuder nu färdigpackade bokkassar för avhämtning – både för vuxna och barn. Du kan göra din beställning genom att skicka e-post till vuxenavdelningen eller barnavdelningen. Bibliotekspersonalen packar en färdig bokkasse till dig som du kan hämta på biblioteket. Du som har beställt kassen måste legitimera dig när du hämtar böckerna. Böckerna är utlånade och klara vid hämtningen och lånetiden är 8 veckor.


När du beställer kan du lämna önskemål eller nämna barnets ålder men personalen kan också samla ihop böcker under olika teman - till exempel deckare, klassiker eller varför inte en överraskningskasse? Vuxenavdelningen lånar ut både böcker, filmer, tidskrifter och ljudböcker – perfekt i dessa Coronatider.


Hemkörning - Vi ser över möjligheterna att köra ut böcker till de personer som inte kan ta sig till biblioteket själva eller som inte har någon anhörig som kan hämta böcker till dem.


Stadsbiblioteket skänker även bort gamla utgallrade böcker. Vi placerar böckerna vid ingången till stadsbiblioteket från och med lördag 28 mars. Det är bara att komma förbi och hämta och betalning är valfritt.