Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Kommunen satsar på feriearbeten för ungdomar

Vi fortsätter att satsa på feriearbeten för ungdomar. I år får fler årskullar möjligheten att söka och ungdomarna kommer kunna söka specifika platser! Ansökan öppnar den 30 mars.

- Vår målsättning är att alla ungdomar i Hässleholms kommun som vill feriearbeta ska erbjudas möjligheten att göra det minst en gång innan de fyller 18 år, säger Kajsa Andersson, HR-administratör på Arbetsmarknadsenheten.


I år kommer alla ungdomar som är födda mellan 2002 och 2005 att inkluderas, på olika sätt. De som är födda 2002, 2003 och 2004 kan söka feriearbete och de som är födda 2005 och 2006 kan söka till sommarföretag, en satsning där ungdomarna får stöd och ett startkapital för att kunna starta och driva ett eget företag.


Feriearbeten kommer att erbjudas under sommarmånaderna inom flera områden av kommunens breda verksamhet, till exempel äldreomsorg, barnomsorg och vaktmästeri.


Möjlighet att påverka platserbjudande

En nyhet i år är att ungdomarna som söker kommer att kunna se alla platser som finns och vilka arbetsuppgifter som ingår. Detta innebär att ungdomarna i högre utsträckning kommer att kunna påverka vilken plats de erbjuds, något som har efterfrågats i flera år.


En fot in i arbetslivet

Satsningen på feriearbete är ett verktyg för att minska ungdomsarbetslösheten i Hässleholms kommun. Det är också en del av kommunens strategi för att klara den framtida personalförsörjningen.


- Vi vill ge våra ungdomar en chans att få in en fot i arbetslivet, som samtidigt kan inspirera till framtida studie- och yrkesval. Vi hoppas också att det ska väcka ett intresse för att så småningom välja att arbeta inom den kommunala verksamheten, vilket vi kan se att de i hög utsträckning faktiskt också gör, säger Kajsa Andersson.


Ansökan

Ansökan till årets feriearbeten kommer att vara öppen mellan den 30 mars och den 12 april. Ansökan till Sommarföretag är öppen mellan den 11 mars och den 17 april.
Mer information om feriearbete

Mer information om Sommarföretag