Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

När ska barn och elever stanna hemma?

På förekommenanledning förtydligar nu barn- och utbildningsförvaltningen Folkhälsomyndighetens rekommendation för när barn och elever ska stanna hemma från förskola och skola. Det är svåra avvägningar för personalen ibland och vi hoppas att det finns förståelse för vår försiktighet.

Det övergripande rådet är att stanna hemma om du är sjuk med förkylningssymptom. Det kan vara halsont, hosta, feber och andningsbesvär – normala tecken för förkylning. Du ska stanna hemma tills du känner dig frisk och sen i ytterligare två dygn.

 

Att hosta flera veckor efter en förkylning är inget ovanligt och så länge förkylningen är borta kan barn och elever och medarbetare gå till förskola, skola och arbete som vanligt.

 

Pollensäsongen har börjat och kan orsaka hosta för personer med pollenallergi eller astma. Den som har astma och pollenallergi och hostar men känner sig frisk för övrigt kan vara i förskola och skola som vanligt. Den typen av hosta är inte en infektion om sprids.

 

Det är svårt för personalen i förskolan och skolan att göra medicinska bedömningar på barn och elever under de här förutsättningarna. Det är också en ansträngd situation för våra vårdnadshavare som får stanna hemma för vård av barn under långa perioder. Våra medarbetare gör sitt yttersta för att det ska fungera i förskola och skola och vi hoppas att det finns en förståelse för vår försiktighet i dessa tider.