Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2020-02-11 av Shadi Andersson

Quattro - För dig som älskar klassisk musik

Klappar ditt hjärta för klassisk musik? Under våren bjuder Hässleholm kulturhus in till fyra konsertkvällar med klassiska toner tillsammans med några av landets mest enastående musiker! Här kan du läsa mer om vårens konserter och repertoarer.

Celia Linde - Shades in blue

Malmöbon och världsgitarristen Celia Linde gav förra året ut skivan Shades in blue vilken fick lysande recensioner i DN. Om skivan skrev musikrecensent Martin Nyström (DN) “Av närvaro och frånvaro. Det kan vara en strand i Malmö, ett dimhöljt berg i Kina eller ett café i Fontainebleau utanför Paris. För länge sen eller här och nu." Här och nu en februarieftermiddag i Blå Salongen ges besökarna möjlighet att uppleva en stämningsfull konsert i blå toner.


Söndag 23 februari kl 16.00 i Blå salongen.

Läs mer och köp biljetter härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Mauritz Agnas ensemble

Mauritz Agnas ensemble skapar kammarmusik med variation. I denna ensemble får vi höra hur en sällan sedd konstellation av instrument dansar i takt till musik med inspiration från barock- och jazzmusiken. På ett sömlöst och självklart sätt övergår de olika musikaliska elementen i varandra.


Söndag 22 mars kl 16.00 i Röda salongen.

Läs mer och köp biljetter härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Dahlkvistkvartetten

Dahlkvistkvartetten är en framgångsrik stråkkvartett som har etablerat sig på nationell och internationell nivå, utnämnts till "Rising Stars" av Stockholms Konserthus och European Concert Hall Organisation. De har gästat en rad stora konserthus ute i Europa. Dahlkvistkvartettens repertoar är grundad på verk av traditionella mästare blandat med nyskriven musik.


Torsdag 2 april kl 19.00 i Röda salongen.

Läs mer och köp biljetter härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Helsingborgs Symfoniorkester

Helsingborgs Symfoniorkester ger sig varje år ut på en regional turné för att sprida klassisk musik till en bredare publik. Nu har turen kommit till Hässleholm! Tack vare ett unikt samarbete mellan Hässleholms kommun, Hässleholms konsertförening och Helsingborgs Symfoniorkester ges publiken möjlighet att, helt kostnadsfritt, ta del av ett fantastiskt program med musik av Ludvig van Beethoven.


Torsdag 28 maj kl 19.00 i Röda salongen.

Fri entré! Hämta ut din fribiljett i kulturhusets biljettkassa.

Läs mer om konserten här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster