Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Blå Måndag - Soppkonserter på Hässleholm Kulturhus

After work med konsert och soppa, på en måndag, visst låter det härligt? Fyra måndagar under våren byter Blå salongen skepnad och förvandlas till ett mysigt sopphak med bord, ljus och levande musik.

Blå måndag med konsert och soppa på Hässleholm kulturhus

Konsert och soppa

Entré 150 kr, i priset ingår soppa och kaffe. Boka in datumen i din kalender nu! Biljetter köps i kulturhusets biljettkassa eller eller på kulturhusets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Blå måndag – Ventus

Måndag 10 februari kl. 17 i Blå salongen.


Den internationella prisvinnande träblåsduon VENTUS bestående av Michaela Hansen (flöjt) och Louise Anine Mogensen (klarinett) är nya stjärnor på den professionella kammarmusikhimmeln! Kvällens program är en blandning av klassisk - och folkmusik. Duon och kommer att spela musik av b.l.a välkända kompositörer såsom Heitor Villa-Lobos, Carl-Nielsen, W.A. Mozart, Niels W. Gade. Ensemblen kommer också att framföra ett originalverk av kompositören Robert Muczynski samt ett stycke av den unga svenska kompositören Johan Söderholm, slagverkare i ensemblen GONG.


Konsertens längd är ca 60 min.Blå måndag – Toxic Boogie

Måndag 9 mars kl. 17 i Blå salongen.


Det bjuds på en skön blandning av modern och retro pop, funk, R&B och stämningsfulla ballader när sjumannabandet Toxic Boogie besöker Blå måndag. Bandets medlemmar kommer från olika delar av Skåne men sammanstrålar denna Blå måndag i Hässleholm. I somras spelade Toxic Boogie på flera festivaler, bland annat på Torsjö Live. Det blir eget material tillsammans med hits av John Legend, The Roots, Herbie Hancock, John Mayer, Phat Phunction med flera.


Frida Möller, sång

Patrich Parmatow, gitarr, sång

Pia Strand, gitarr, sång

Martin Andersson, bas

Ludvig Engelbert, trummor

Lotte Parmatow, altsax, sång

Chatarina Wilgotsson, barytonsax, keyboard


Konsertens längd är ca 60 min.Blå måndag – Glimra – Två Ainbusk och en Fehling

Måndag 30 mars kl. 17 i Blå salongen.


Annelie Roswall, Bittis Jakobsson och Annika Fehling. Gotländskt möter amerikanskt. Koffert, mandolin, dragspel, gitarr och trestämmig skönsång. Singer-songwritermusik på svenska med en lutning åt amerikanska tongångar, ärligt och jordat. Emellanåt rufft, emellanåt silverstämmor som skimrande stråk i kalksten. Alla medlemmar i Glimra har över 20 års erfarenhet som artister, Annelie och Bittis från den välkända gruppen Ainbusk, och Annika med 12 CD album i bagaget och omfattande turnéer i världen. Glimra bjuder på glädje, värme och övernaturligt bra stämsång. Med kärlek och självdistans ger de en show du sent ska glömma!


Konsertens längd är ca 60 min.Blå måndag – Fransk kärlek rostar aldrig

Måndag 11 maj kl. 17 i Blå salongen.


En chanson–varieté med Fia Adler Sandblad, Ola Karlberg & Jonas Franke-Blom. Fransk kärlek rostar aldrig är älskade franska klassiker framförda av två skådespelare och en musiker som tolkar och sjunger intensivt på svenska! Jacques Brel, Edith Piaf, Barbara, Gilbert Becaud. Oändlig är listan på gyllene strupar. Padam, Kom ihåg det finns rosor, Lämna mig inte nu, Domino. Grandios är listan på oförglömliga melodier. Fransk kärlek rostar aldrig är ett samarbete mellan ADAS musikaliska teater & Big Wind, båda med bas på Konstepidemin i Göteborg.


Konsertens längd är ca 60 min.