Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Vinnaren av Kockduellen är korad

Vinnare av Stadsfinalen av Kockduellen blev Vannaröds skola som får chans att tävla vidare i den stora finalen i Stockholm. Tävlade gjorde Internationella Engelska skolan, Hässleholms Montessoriskola och Vannaröds skola.

Stadsfinalen av Kockduellen – en matlagningstävling för högstadieelever har avgjorts i Hässleholm. Eleverna tävlade i lag för att bli bästa högstadiekockar i Hässleholm och möjligheten att komma till riksfinalen i Stockholm. Nu får Vannaröds skola möjlighet att representera Hässleholm i den stora finalen. Av alla kommuner som röstat fram en vinnare i stadsdelsfinalen ska tio vaskas fram. Dessa får representera sina kommuner i den stora finalen.

Bildspel: Föräldrar, klasskamrater och lärare var på plats och hejade på sina favoritlag.

 

Fler än 6000 högstadieelever från skolor runt om i Sverige har under hösten tävlat i matlagningstävlingen Kockduellen. Vinnarna från varje skola har gått vidare till stadsfinalen och lag från Internationella Engelska skolan, Hässleholms Montessoriskola och Vannaröds skola hjorde upp om att bli bästa matlagare bland högstadieelever i Hässleholm.

 

Engagemanget har varit enormt och de tävlande har redan nu visat prov på kreativitet och fantastiska smaker. Under stadsfinalen höjs förväntningarna och dessutom får alla prova på hur det är att jobba i ett professionellt restaurangkök, säger Sara Andersson, på Visita.

 

Eleverna skapade en varmrätt utifrån en råvarukorg. Därefter provsmakades maten av en jury bestående av professionella kockar från Fredhols Matsalar, Bicharps Arms och Farozon och restauranglärare. Förutom att bli bästa högstadiekockar i Hässleholm kan vinnarna få tävla i riksfinalen i Stockholm den 19 mars där elever från tio olika städer gör upp om första platsen och 10 000 kronor till klasskassan.

Det är både roligt och spännande att få hit så många duktiga matlagare från Hässleholm. Våra duktiga restaurangelever kommer att hjälpa till för att alla ska kunna göra det lilla extra, säger Mikael Lennartsson, rektor på Jacobsskolan.

Målet med tävlingen är att väcka högstadieelevernas intresse för matlagning och visa på de möjligheter och karriärvägar som finns inom restaurangbranschen. Familj, vänner och klasskamrater följer tävlingen på plats.

Mer information

Kockduellen är en matlagningstävling för högstadieelever från hela Sverige. Utifrån en korg med matvaror som har bestämts på förhand ska eleverna laga en middag. Resultatet bedöms av representanter från professionen och andra med erfarenhet från branschen. Under tävlingen finns en kock med för att berätta om yrket och svara på elevernas frågor.


Kockduellen är ett samarbete mellan Visita och skolorna för att öka intresset för en karriär inom restaurangbranschen.


https://varldensjobb.se/kockduellen/ Länk till annan webbplats.