Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

E-tjänsten Minutbygg gör det enklare att söka bygglov

Med kommunens nya e-tjänst Minutbygg kan du när som helst på dygnet logga in med ditt mobila Bank-id för att söka bygglov, få löpande information om ditt pågående ärende och se beslut.

E-tjänst dygnet runt

Via Minutbygg kan du ansöka eller anmäla ärenden om bland annat bygglov för nybyggnad, tillbyggnad eller rivningslov.


Oavsett vad du ansöker om genom e-tjänsten, sker hela processen digitalt. Du kan när som helst gå in i e-tjänsten och se på ditt ärende, säger Robert Samuelsson, enhetschef på bygglovsavdelningen på Hässleholms kommun.

Med den nya e-tjänsten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. behöver du som söker bygglov alltså inte skriva ut eller skicka in något dokument i pappersformat.

– En av de första privatpersonerna som skickat in en ansökan genom e-tjänsten har gett oss respons om att det var en stor fördel att slippa skriva ut alla dokument och posta. Och att det framför allt var en fördel att kunna följa handläggningen i systemet, säger Robert Samuelsson.


Mobilt Bank-id

Det som behövs för att kunna använda Minutbygg är ett mobilt Bank-id (en e-legitimation) som du kan beställa genom din bank.Bild på tak under påbyggnad.

Via Minutbygg kan du ansöka eller anmäla ärenden om bland annat bygglov för nybyggnad, tillbyggnad eller rivningslov. Foto: Pixabay

Mer information

Fakta/Minutbygg
Via e-tjänsten Minutbygg kan du ansöka eller anmäla ärenden om bland annat:

  • Bygglov för nybyggnad eller tillbyggnad
  • Bygglov för andra bygglovspliktiga åtgärder
  • Anmälan och Attefallsåtgärder
  • Rivningslov eller marklov