Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2020-01-16 10.34

Fotbollsakademin i Hässleholm

På måndag, den 20 januari klockan 18.00 har Västerskolan informationsmöte, för den som ska börja 7:an, om fotbollsakademin i Hässleholm. Fotbollsakademin är ett samarbete mellan Hässleholms kommun och Malmö FF och gör det möjligt för elever att kombinera studierna med fotbollsträning.

Fotbollsakademin finns på Västerskolan i Hässleholms kommun sedan 2016. Malmö FF har lång erfarenhet av att bedriva fotbollsakademier i samarbete med skolor i Skåne. Grundidén är att ungdomar ska ges goda möjligheter att kombinera studier med fotbollsträning. Malmö FF ställer upp med kvalificerade fotbollstränare som leder träningar tillsammans med fotbollsinstruktörer från Västerskolan.

 

Fotbollen är ett medel för att motivera ungdomar till att lyckas med sina studier. Målet är att alla elever ska bli godkända i samtliga ämnen och därmed få behörighet till alla nationella gymnasieprogram. Elever vid Malmö FF:s Fotbollsakademier uppvisar mycket goda studieresultat, säger Kristina Liljerup, rektor på Västerskolan.

Informationsmöte

20 januari 2020 kl. 18.00

Representanter för Malmö FF och Västerskolan berättar mer om Fotbollsakademin.

 

Plats: Västerskolans aula, Mellankullagatan 9, Hässleholm