Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2020-01-16 16.20

Författare, familjefredag och teknikcafé

Våren 2020 på biblioteken går i tekniken och läsningen tecken. Med teknikfikan, fredagshäng och en tekniklördag fokuseras det på digital teknik på stadsbiblioteket. är en kort sammanfattning av nyheten. Läsecirkeln får sällskap av Shared reading och med filialernas olika bokträffar finns det många möjligheter att dela läsning på biblioteken i vår.

Augustnominerad och globetrotter

Religionshistorikern och författaren Elisabeth Östnäs (Häxorna) är först ut den 11 februari kl 19 på Stadsbiblioteket, följd av fd polisen Jan-Eric Boo på Vinslövs bibliotek den 13 februari. Den 18 mars kommer den oförtröttligt resande journalisten Per J Andersson till Blå salongen med uppmaningen att vi ska Ta tåget och 1 april gästar Augustnominerade Nina Wähä kulturhuset.

En introduktion till författarna ges tisdagen den 28 jan kl 18 på stadsbiblioteket. Ett slags författarmedley som avslutas med utlottning av biljetter och böcker.


Den 31 januari blir det ett kulturevent på biblioteket med författaren och journalisten Örjan Olsson från Bjärnum om historien från 1700-talet om Hester och Ester. Fri entré men föränmälan gäller.

Teknikfika och VR

Virtuell verklighet i form av Virtual Reality finns chansen att prova vid ett flertal tillfällen. Fredagshäng för hela familjen, med start den 24 januari, och Tekniklördag den 21 mars bjuder bland annat på detta. Tisdag 21 januari startar Teknikcafé där man kan få hjälp med bland annat att låna e-böcker. Det återkommer därefter en gång i månaden på stadsbiblioteket. Programmering tillsammans, Coderdojo, blir det i Skaparbibblan varannan tisdag med Mark från Magneten. Det startar 28 januari. Från 7 år och uppåt.


Delad läsning och bokfikor

Shared reading, gemensam läsning, i samarbete med kommunens anhörigstöd fortsätter under våren och det går bra att anmäla intresse fram till 17 jan. På stadsbiblioteket ocj filialer finns flera andra pågående läsecirklar och bokfikor.Arrangerad bild med pressbilder på vårens fyra författare.

Mer information

snokabibliotek.se