Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2020-01-14 10.23

Välkommen till seminarium om EU-politik!

Kom och ät frukostbuffé med Europa Direkt Hässleholm och EU-kontor Skåne Nordost! Vi bjuder på seminarium om EU:s sammanhållningspolitik där du kan nätverka och inspireras av lokala och regionala projekt!

ESF, ERUF och Interreg

Vill du veta mer om EU:s sammanhållningspolitik?

Eller funderar du på att söka EU-finansiering för ett projekt?

Då är våra tre frukostseminarium i januari, februari och mars för dig! Evenemangen är gratis, men antalet platser är begränsade, så anmäl dig redan idag!


Den 31 januari är temat Europeiska socialfonden (ESF), då ESF-rådet kommer att presentera utlysningar och nyheter. ESF finansierar projekt inom kompetensutveckling, sysselsättning och integration.

Anmälan till frukostseminarium 31 januarilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Den 28 februari är Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) i fokus. ERUF finansierar projekt inom innovation och forskning, digitalisering, koldioxidsnål ekonomi och stöd för små och medelstora företag.

Anmälan till frukostseminarium 28 februarilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Den 27 mars är temat Europeiskt territoriellt samarbete (Interreg ÖKS – Östersjön, Kattegatt, Skagerrak). Interreg ÖKS ger stöd till gemensamma skandinaviska projekt som utvecklar samhället inom innovation, grön ekonomi, transport och sysselsättning. Därefter följer en heldags projektledarutbildning, för medborgare och anställda i kommuner som ingår i EU-kontor Skåne Nordosts upptagningsområde.

Anmälan till frukostseminarium och projektledarutbildning 27 marslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Program

08.15 - 08.45 Frukostbuffé och mingel

08.45 - 09.20 Presentation av utlysningar och nyheter

09.20 - 10.00 Projektexempel och tips inför ansökan

(10.15-15.00 Projektledarutbildning för medlemskommuner i Skåne Nordost-samarbetet, enbart den 27 mars)


Plats: Business Class, Norra Stationsgatan 8 A, Hässleholm


Observera att det finns ett begränsat antal platser och föranmälan krävs. Håll utkik i Europa Direkts kalendariumlänk till annan webbplats för uppdateringar om evenemangen.


Varmt välkommen!

Frukostseminarium om EU:s sammanhållningspolitik

Mer information

Sammanhållningspolitiken är EU:s viktigaste investeringsverktyg för att skapa tillväxt och sysselsättning lokalt och regionalt i Europa. Syftet är att minska regionala skillnader och ojämlikheter inom EU och investeringarna står för en tredjedel av EU:s totala budgetram (351,8 miljarder euro). Sammanhållningspolitiken genomförs genom olika fonder där framförallt ERUF (där även Interreg ingår) och ESF berör den lokala och regionala nivån, där Sverige i nuvarande programperiod (2014–2020) tar emot cirka 20 miljarder kronor i finansiering från EU. Läs mer om sammanhållningspolitiken på EU-kommissionens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster