Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2019-12-10 17.09

Hur ser livet ut för unga européer?

EU:s statistikkontor Eurostat har undersökt hur EU-medborgarna upplever sin tillvaro. Resultatet visar bland annat att unga européer är den åldersgrupp i EU som är mest tillfreds med sina liv, och svenska ungdomar är bland de yngsta i EU när det kommer till att flytta hemifrån.

Unga EU-medborgare mest tillfreds

När EU:s statistikkontor Eurostat undersökt hur tillfredsställda EU-medborgare över 15 år är med sin tillvaro, var det den yngsta gruppen av medborgarna, mellan 16-24 år, som fick högst resultat. Runt 34 % i denna grupp rapporterade att de var väldigt nöjda med sina liv medan
11 % kände sig väldigt missnöjda med tillvaron.


Svenska ungdomar är bland de yngsta i EU när det kommer till att flytta hemifrån. I Sverige är man i genomsnitt 21 år när man lämnar föräldrahemmet, medan genomsnittet i EU är
26 år. Invånarna på Malta är de som dröjer längst med att lämna boet. Där är genomsnittsåldern 32,2 år. En tydlig trend i de flesta EU-länder är att kvinnorna flyttar hemifrån tidigare än männen.


Vill du veta mer om hur andra unga européer lever?

Hur många ungdomar i din ålder bor hos sina föräldrar? Hur många arbetar? Hur många gånger har de gått på bio och konserter det senaste året? Detta och mycket annat kan du få veta mer om genom Eurostats undersökning.

 

Använd Eurostats verktyglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och jämför dig själv med andra ungdomar och unga vuxna i Sverige och EU.

Eurostats hemsida