Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

 • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2019-11-18 av Carina Jönsson Lindholm

Hässleholms Galakväll 2019

Leende man i smoking som står med armarna i kors framför mörk vägg.

Håcan Nilsson är galans konferencier.

Årets stora galakväll i Hässleholm sker i Hässleholm Kulturhus fredagen den 22 november. Det är då festliga ögonblick skapas när årets priser delas ut till företag och personer för sina fina insatser under året.

Hässleholms Galakväll arrangeras kommande fredag för sjuttonde gången och tillställningen har blivit en festlig tradition tillägnad att lyfta och uppmärksamma kommunens företagare och prisvinnare.


Det blir en helkväll i Röda Salongen, Hässleholm Kulturhus med underhållning, god mat och dryck. Speciellt för evenemanget är tillkännagivandet av de prestigefyllda priserna Årets Hässleholmare och Årets Företagare. Galans konferencier Håcan Nilsson håller ihop kvällens program och från scen uppträder en stor ensemble av sångare, dansare och musiker som toppas av artisten Boris René, för många välkänd från Melodifestivalen.


Priser som kommer att delas ut under Galakvällen 2019 är:


 • Hässleholm Miljöpris
 • Hässleholm Miljös Stipendium
 • Årets Kulturstipendium
 • Årets Kulturpris
 • Årets Ledarstipendium
 • Årets Hässleholmare
 • Årets Affärsidé
 • Årets Innovationspris
 • Årets Nyföretagare
 • Hässleholms Hantverks- & Industriförenings Stipendium
 • Årets HessleCity-företag
 • Årets Företagare


För den som vill köpa biljett hänvisas till Kulturhusets biljettkassa eller via hemsidan nedan.


Arrangörer av Hässleholms Galakväll är Hässleholms kommun tillsammans med företagarföreningarna Företagarna, HessleCity, Hässleholms Företagsgrupp, Hässleholms Hantverks- och Industriförening och NyföretagarCentrum Hässleholm.


För mer information kontakta:

Amanda Lindblad, EU-Koordinator/Näringslivsutvecklare
Tel 0451-26 82 47

Skicka mejl till:

Mer information om galakvällen finns på webben: www.hassleholm.se/galakvall länk till annan webbplats

Man i hatt står i framför vit vägg.

Boris René är en av artisterna som uppträder under galan.

Mer information

Årets priser och utmärkelser:

Hässleholms Miljöpris
Priset delas ut som stöd och uppmuntran för värdefulla insatser inom miljö- och naturvårdsområdet. Priset kan delas på flera mottagare. Prissumman är på 20 000 kr.

Hässleholm Miljös Stipendium
Miljöstipendiet riktar sig till enskilda personer såväl som grupper, föreningar och organisationer som vill främja hållbar utveckling. Sökande ska vara födda, ha sin hemvist i Hässleholm eller på annat sätt ha tydlig anknytning till kommunen.

 

Årets Kulturstipendium
Kulturstipendiet utdelas till yngre person för dokumenterade lovande förutsättningar inom kulturområdet. Stipendiet skall göra det möjligt för mottagaren att förverkliga en idé eller ett projekt – t ex studieresor, forskning, fortbildning m.m. Kulturstipendiet är på 30 000 kr.

 

Årets Kulturpris
Kulturpriset utdelas till person eller grupp av personer för värdefulla insatser inom kulturområdet. Priset kan också betraktas som belöning för en längre tids ideell kulturell välgärning. Kulturpriset är om 20 000 kr.

 

Årets Ledarstipendium
Stipendiet är avsett som uppmuntran till ideella föreningsledare eller andra eldsjälar inom föreningslivet i kommunen. Stipendiet består av en penningsumma på
15 000 kr, varav 10 000 kr tillfaller stipendiaten personligen och 5 000 kr föreningen.

 

Årets Hässleholmare
Personen har bidragit till att Hässleholms kommun fått en positiv uppmärksamhet i omvärlden eller som genom sitt engagemang för Hässleholms utveckling blivit en inspiratör och förebild för andra.

 

Årets Affärsidé
Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. UF utvecklar skolelevers kreativitet och företagsamhet genom att de startar och driver egna företag. UF eleverna har presenterat sina affärsidéer inför den erfarna Rävalyan som valt ut årets bästa UF affärsidé.

 

Årets Innovationspris
Innovationspriset belönar innovativt företagande och idéer som visar hur nya möjligheter och kreativa lösningar kan omsättas i praktiken. Priset inriktas på idéer med hög innovationsnivå, kommersiell potential och hållbart företagande. Priset delas ut av Krinova Incubator & Science Park.

 

Årets Nyföretagare
Nyföretagarcentrum delar ut pris till ett företag där ägaren eller ägarna är ett föredöme för andra företagare, samt har en potential i affärsidén och kan visa ett gott resultat. Det är med stolthet och glädje vi presenterar årets Nyföretagare 2019.

 

Hässleholms Hantverks- & Industriförenings Stipendium
Till lärling eller elev vid Hässleholms gymnasieskolor, eftergymnasial utbildning eller företagslärling med hemort i Hässleholms kommun. Stipendiet avser avgångselev vårterminen 2019 och är på 5000 kronor.

 

Årets HessleCity-företag
Utnämningen Årets HessleCity-företag är ett hederstecken till ett företag bland HessleCitys medlemmar vilken under året utfört en prestation som med hänsyn till förutsättningarna framstår såsom en berömvärd förebild för andra företag.

 

Årets Företagare
Företagarna arbetar med att göra det lättare att äga, driva och utveckla företag. Sveriges hjältar är de som driver företag och Företagarna vill uppmärksamma dessa eldsjälar genom att varje år dela ut hederstecknet Årets Företagare.